Hirdetés
Hirdetés

Hova vágynak a legtöbben enni? A világ top gasztroúticélja a Tripadvisor éves listája szerint

SZERZŐ: DiningGuide
2022. január 24.
Újfent bebizonyította, hogy az „örök város".
Hirdetés

A nyitóképen a Róma-Fiumicino nemzetközi repülőtér (Leonardo da Vinci International Airport) szerepel.

Párhuzamos valóságok: a szakácsversenyeket és szakmai toplistákat uralják a skandináv országok, de mire szavaznak az utazók, ha a „legfinomabb városokat", azaz gasztroúticélt választanak?

A Tripadvisor továbbra is a világ vezető utazási platformja, amely az értékelési rendszerének minden kijátszási lehetősége ellenére továbbra is az utazók egyik legfőbb tájékozódási pontja.

Hirdetés

A 2022-es Travelers' Choice Awards eredményei minden év januárjában látnak napvilágot, az elmúlt esztendő értékelései alapján jelezve az idei év trendjeit is. A Tripadvisor szakértői szerint a 2021-ben újraéledt turizmust elsősorban a kisebb kiruccanások és a tengerparti célpontok jellemezték, de 2022-ben ismét a nagyobb kaliberű utazásoknak jósolnak jövőt az elmúlt évek pandémia okozta visszaesése után.

A vezető úticélok az utazók választása alapján

A legtrendibb úticél talán egy kicsit meglepő lehet. Nem egy klasszikus, romantikus európai város, nem egy szédítő metropolisz, mint Dubaj vagy Szingapúr vagy a mexikói Tulum végzett napjaink legtrendibb desztinációjaként, hanem Mallorca szigete.

Leszorult a tavalyi top 10-ből többek között Bali, a vietnámi Hanoi, Kréta, Bangkok, Barcelona és Isztambul, és a 2022-es lista egésze frissült. Mallorca után a dobogón Kairó (Egyiptom) és Rodosz (Görögország) következik, majd Tulum (Mexikó), Dubrovnik (Horvátország), Ibiza (Spanyolország), Natal (Brazília), Arusha (Tanzánia), Göreme, Kappadókia (Törökország) és Santorini (Görögország).

Hirdetés

Itt enne a világ: top 10 gasztrodesztináció

Az utazásival ellentétben a kulináris toplista nem rejteget különösebb meglepetéseket. A leginkább áhított evő-úticélpontot az olasz főváros jelenti. „Róma nem egy nap alatt épült, és egy napnál sokkal többre lesz szükséged ahhoz, hogy megismerd ezt az időtlen várost" - kommentálta a Tripadvisor, kiemelve, hogy a világranglista élén a cacio e pepe, az amatriciana és a sült articsóka hazája áll.

A gourmet toplista további szereplői is mind sokat hivatkozott városok és metropoliszok, íme.

  1. Róma (Olaszország)
  2. London (Egyesült Királyság)
  3. Párizs (Franciaország)
  4. Dubaj (Egyesült Arab Emírségek)
  5. Barcelona (Spanyolország)
  6. Madrid (Spanyolország)
  7. Sao Paulo (Brazília)
  8. New York (USA)
  9. Bangkok (Thaiföld)
  10. Szingapúr (Szingapúr)

Tovább olvasok:

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram