Hirdetés
Hirdetés

Bátran előre: Hlatky-Schlichter Huberttel a Beefbar és a KIOSK változásairól beszélgettünk

2019. október 3.
Nem mondhatni, hogy Hlatky-Schlichter Hubert hátradőlt volna a Babel várva-várt Michelin-csillagának idei érkezése után. A nyári szezonban megnyitotta a KIOSK egyfajta kiterjesztését jelentő Piazza Budapestet, és most jön a következő manőver. Tegnap óta publikus, hogy a Beefbar átalakul, és a helyére érkezik a "KIOSK 2". A világon jelenleg 16 éttermet üzemeltető Beefbar-lánc budapesti tagja pedig új otthont keres, a tervek szerint mindenképpen a pesti oldalon. Lendületből tehát nincs hiány, mi pedig kíváncsiak voltunk a történések körülményeire is. Hlatky-Schlichter Huberttel az éttermeit illető változásokról beszélgettünk.
Hirdetés

Városi híresztelések szintjén sem hallottunk róla, hogy a Beefbar nem fog tovább működni a Lánchíd budai hídfőjénél, és új KIOSK nyílik. Mi vezetett a döntéshez? 

Hlatky-Schlichter Hubert: Nagyon sokrétű a dolog, és néhány hónapja már konkrétan napirenden volt a változás. A nyár ennek előkészítésére jó időszakot is nyújtott, mert ekkor köztudottan kevesebb húst kérnek a vendégek az éttermekben, mi is el tudtunk vonulni egy kis szünetre, és előkészíteni a váltást.

A tervek szerint hogyan alakul a Beefbar sorsa?

A nyitás óta eltelt elmúlt másfél év összes tapasztalatával megyünk tovább. A Beefbarnak meg kell és meg is fogjuk találni azt a lokációt, ahol valóban meg tudja élni azt a szintű sikert, amire ez az étterem predesztinálva van.

Kicsit konkrétabban ez mit jelent majd?

Azt már biztosan látjuk, hogy a Beefbarnak Pesten a helye.

Ez egy adottság Budapesten, afféle íratlan szabály,

hogy Pestről ritkán mennek át egy étterem miatt Budára a vendégek. Nekünk pedig figyelembe kell vennünk, hogy elsősorban Pesten fordul meg az a fizetőképes kereslet – beleértve az ötcsillagos luxusszállodák vendégeit is –, akik a Beefbar legfőbb célcsoportját jelentik. A Hotel Clark kiváló otthont biztosít nekünk, a tetőn található Leo Budapest skybar hamarosan egy nagyon sikeres évadot zár, és tavasszal újranyitunk. A földszinti étteremhelyiségben szintén nagy fantáziát látunk, de az exkluzív kínálattal és árszabással működő Beefbar helyett a Budán honos éttermi élethez igazítjuk. Nem titok, hogy a pesti sikertörténet expanziójának szánjuk a KIOSK Buda megnyitását, úgy gondoljuk, hogy ehhez az urbánusabb, lazább közeghez sokkal jobban fog illeni egy budai KIOSK.

A pesti étterem @KIOSK Budapest Facebook

Nem volt félsz bennetek, hogy a Beefbar brandnek nem fog jót tenni ez a változás?

Egyáltalán nem. A Babel nevét, hírét sem rontotta, hogy jó időre be volt zárva, amíg újragondoltuk a koncepciót. A Beefbar pedig ugye egy világmárka, és ahogyan Nobut sem bántaná, ha egy évig nem lenne mondjuk nyitva, úgy ezt mi sem látjuk problémának. Nekünk most az a legfontosabb, hogy a márkanévhez és a kiemelkedő, prémium kínálathoz méltó helyszínt találjuk meg a Beefbar számára.

Akár egy pesti ötcsillagos luxusszálloda éttermeként?

Nem feltétlenül. A Beefbar koncepciójához meglátásom szerint nem feltétlenül az a fajta, hét napon át, lehetőleg minél hosszabb nyitvatartással zajló működés illik, amit egy hotel megkíván. Sokkal inkább egy heti ötnapos, rövidebb nyitvatartással, de igazán felkészülten, szép szervizzel váró éttermet tudok hozzá elképzelni, ahogyan ez a Babel esetében is jól bevált.

Hlatky-Schlichter Hubert a Piazza Budapestnél / Fotó: Boldog Attila

Bevált recept egy jól működő brandet megduplázni, Budapesten is van rá több példa. Működőképes lesz ugyanaz az éttermi minta?

Régóta kérik a vendégek, hogy Budán is legyen KIOSK, sőt már több helyet is kínáltak nekünk ezen az oldalon, hogy csináljuk meg a budai "kiadást". A KIOSK a pesti oldalon is 12 órás működéssel üzemel, ami jól fog illeni a Hotel Clark adta helyszínhez. Itt is erős bisztróvonallal fogunk jelentkezni, amihez egyébként jól passzol az étterem berendezése, a második KIOSK megnyitásával pedig Orosz Gábor mindkét étterem executive chefjévé lép elő.

A Beefbar éléről néhány hónappal ezelőtt leköszönt Sipos András séf távozásának okairól mondanál pár szót?

Egészen röviden nem volt kompatibilis a Beefbarral. Ebben az étteremben egy fix brand guiding mentén kell dolgozni, ami nagy fegyelmezettséget igényel. Ő nem vált be ezen a poszton, de – bár ezt eddig nem kommunikáltuk – Simala Gábor már június óta vezette mind a Beefbar, mind a Leo konyháját, és óriási segítségünkre volt a helyzet stabilizálásában. Őt még régről a Náncsi néniből lehetett ismerni, majd a Prime Steakhouse-ban dolgozott, ami nekünk egy fantasztikus felállás, mert mind a húsokhoz, mind a magyaros ízekhez nagyon jól ért. A KIOSK Budában márpedig jelentős hangsúlyt fogunk fektetni a magyar fogásokra,

azt gondolom, hogy ezt nagyban igényli is a budai közönség.

A jövő héten megnyitó KIOSK Buda séfje tehát Simala Gábor lesz, aki Orosz Gábor executive séffel közösen dolgozza ki az étlapot. Ők nagyon jól működnek együtt, Simala Gábortól kóstolhatjuk a saját specialitásait, Orosz Gábor pedig a „KIOSK-ot hozza” a képbe. Lényeges az is, hogy a Beefbarban összeállt, nem mellesleg remek csapatunk viszi tovább a KIOSK Budát, ebben tehát nem lesz változás.

Beefbar enteriőr @Beefbar Budapest Facebook

A közös KIOSK márkanév, illetve Orosz Gábor személyében az executive chef is. Ez azt jelenti, hogy nagyrészt ugyanarra az étlapra is számíthatunk?

Részben. A KIOSK közönségkedvenc ételei, mint a mákos guba vagy a KIOSK csokitorta, egyszóval a konyha minden erőssége megjelenik majd a budai étteremben is. Ami itteni sajátosság lesz, hogy erős táblás kínálattal szolgáljuk ki a budai lakókat, amire azt gondolom, hogy biztosan nyitottak lesz ez a közönség. Fontosnak tartottuk ugyanakkor, hogy azokra is gondoljunk, akik eddig is jártak a Beefbarba, és szerették a húskínálatunkat. A prémium kategóriájú topsteakek ugyanis továbbra is elérhetőek lesznek, csak nem olyan széles választékban, mint a kifejezetten erre szakosodott Beefbarban

Jelenleg nekünk van itthon egyedül tanúsítványunk ellenőrzött forrásból származó Kobe-marháról, többek között ezt is étlapon tartjuk a KIOSK Budában.

A Kobe-marhafiléből készült rib-eye steak és a kobés bolognai is a kínálatunk része marad. A célunk azonban az, hogy kivételes alkalmakra szolgáló étteremből egy gyakran látogatható hellyé tudjon válni az étterem. Támaszkodunk a báréletre is, a pesti KIOSK signature italai megjelennek Budán is, és büszkén mondhatjuk, hogy kiemelkedő italszortiment érkezik Budára, szintén a pesti étteremmel összehangoltan. Be kellett látnunk hogy azt a közönséget kell tökéletesen kiszolgálnunk, akik a környéken élnek, vagy itt utaznak át akár naponta többször. A Lánchídnak és az alagútnak köszönhetően a városnak ez a pontja egy igazi hotspot,

itt az ideje, hogy igazán életre keltsük az itteni éttermet is, a Beefbarnak pedig megtaláljuk a hozzá leginkább illő helyszínt.

KIOSK Buda nyitás: 2019. október 9. (Budapest I. kerület, Clark Ádám tér 1.)
Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram