Hirdetés
Hirdetés

Ha máshová nem is, Atlantiszba utazunk: egyéjszakás tengeri kaland a Párisi Passage-ban

SZERZŐ: DiningGuide
2020. szeptember 9.
Egy mitikus sziget megidézése, friss tengeri finomságokból készült ételsor Lutz Lajostól, és az étterem csapatát erősítő "music sommelier" Budapest egyik szállodabüszkeségében, a megszépülve nemrég újranyitott Párisi Passage-ban.
Hirdetés

Lutz Lajos konyhájáról első körben a magyar, majd a francia ízek juthatnak eszünkbe, titkos szívügye pedig a desszertek világa. A szálloda executive-chefje azonban Japánnak is nagy rajongója, és nagy magabiztossággal nyúl a tenger gyümölcseihez is. A hazai szakácsszakma egyik régi motorosa idén nyáron mutatkozott be a Párisi Passage Brasserie és Bar konyhájának élén, és azonnal egy magyar vendégeket megszólító ételkínálattal és baráti árú ebédmenüvel újította meg az étlapot.

Fotó: Párisi Passage Brasserie & Bar

A szállodák számára jelenleg reményteljesnek nem mondható helyzetben a Passage szakmai csapata nem pihen, és mindent megtesz azért, hogy a Ferenciek tere történelmi jelentőségű és kivételes szépségű épületegyüttesébe becsábítsa a vendégeket, akár csak egy süteményre-kávéra, a már említett vendégbarát árazású hétköznapi ebédre vagy egy bőséges hétvégi villásreggelire. Őszre hangulatos teadélutánokra várnak változatos minifinomságokkal, vasárnaponként játékszigettel kibővített családi brunch-ot hirdettek, a nyár folyamán pedig egy-egy témának szenteltek napokat, amivel meg is mozgatták a hazai közönséget.

Az augusztusi kínálatból, csupán illusztrációként: fish&chips tőkehalból / Fotó: Párisi Passage Brasserie & Bar

Jövő hét péntekre szervezték a következő ilyen programot: a vacsora menüsora önmagában egy utazás, még ha Atlantisz nem is közbeeső állomás. A fogások Japántól Franciaországon át New Yorkig és New Orleansig vezetnek, a tengerből pedig feketekagyló, homár, tigrisrák, lazac és tonhal, no és tengeri alga voltak az ételek ihletadói.

A vacsora azoknak is élmény lehet, akik nem elkötelezett hívei a tengerlakóknak a tányéron, ugyanis a menüsor egyes tételeinek kiválasztásakor ki is lehet cselezni az atlantiszi tematikát, három tengeri "kütyü"-mentes étel kiválasztásával.

A köszöntőital egy pohár Charles Heidsieck Brut Réserve, további részletek és árak itt elérhetők, alább pedig közöljük a menüsort.

Atlantisz nyomában – Seafood est a PárisiPassage-ban

2020. szeptember 18., péntek
Párisi Passage Café & Brasserie

Előétel:

Tonhaltataki tengerialga salátával
Pankó morzsában sült tigrisrák, daikon saláta

Leves:
Sáfrányos feketekagylóleves bok choyjal
Miso leves füstölt tofuval

Főétel:
Cajun fűszerben pácolt lazac chorizo kolbásszal és napszárított paradicsommal
Homár barigoule
Füstölt bélszín sóban sült céklával és yorkshire puddinggal

Desszert:
Csokoládés gyömbéres trüffeltorta körtés-karamellás öntettel
New York-i túrótorta narancs sorbet-val
Funnel Cake tölcsérfánk erdei gyümölcsraguval

Cím: Budapest V. kerület, Ferenciek tere 10.
Az étterem weboldala

Kapcsolódó cikkünk:

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram