Hozzávalók 5 db almához:
- 5 db. alma
- 0,15 kg. gesztenyepüré
- 2 evőkanál vörösáfonya lekvár
- 1 dkg vaj
- 1 dkg kristálycukor
- 1 evőkanál gesztenyeméz
A megmosott almáknak levágjuk a tetejét, magházukat eltávolítjuk. Megtöltjük az almákat. Elöször az áfonyalekvárral, majd a gesztenyepürével. Az almák tetejére 1-1 csipet vajat illetve kevés kristálycukrot teszünk. 180 C fokos előmelegített sütőben, sütőpapírral kibélelt tepsin, 30-35 percig sütjük. Ízlés szerint kínálhatjuk vaníliaöntettel is.
Hozzávalók a vaníliaöntethez:
- 0,4 l tej
- 0,1 l tejszín
- 4 db tojássárgája
- 0,15 kg cukor
- vaníliarúd
- narancshéj
- 1 kávéskanál vaníliás pudingpor
A tejet a vaníliarúd kikapart belsejével felforraljuk, majd vékony sugárban hozzákeverjük a tejszínben elkevert tojássárgáját, pudingport és a cukrot. Majd 1 percig, sűrűsödésig forraljuk, reszelt narancshéjjal ízesítjük.