Sorozatunkban a farsangi szezon hagyományos édessége új formát ölt a legjobb cukrászok műhelyeiben. És mi másra asszociálhatna egy olasz, ha az a témát kapja, hogy fánk, mint a spagettire? - Davide Deligio.

Funky Fánk
Legalábbis a pöttömnyi Vécsey utcába két éve befészkelt Da Marioban, Davide korábbi munkahelyén azt gondolták ki, hogy két legyet ütnek egy csapásra: maradnak a fánknál, de akkor is megpengetik azt a kicsi húrt az olasz lelken. Salomé kívánságára ropogós spagetti Medúza-fej kerül a tányérra, ami valójában nem más, mint szalagos fánk. A sárgabarack is kikerülhetetlen, aszalt formában pöttyözi a desszertet és még mielőtt Davide helyére illesztené, Vin Santóban párolódik. Nincs spagetti sajt nélkül, fánkspagetti pedig karamellizált, darált pisztácia nélkül. „Olyan, mint a parmezán” – mondja kacsintva a Da Mario cukrásza, hozzátéve, hogy alulról vaníliakrém nyaldossa az egyébként nem túl édes tésztatekervényeket és erdei gyümölcsszósz tesz róla, hogy a kissé fanyar íz miatt elhúzódjon a szánk széle.