Hirdetés
Hirdetés

Feljajdul minden olasz mamma: A vegán influenszer "bolognai spagettije"

SZERZŐ: DiningGuide
2019. október 2.
Rendszeres olvasóinknak feltűnhetett, hogy legyen szó vegánságról vagy más étrendekről, igyekszünk mindig mindkét oldal érveit, egy-egy elgondolás létjogosultságát felvillantani. Olykor azonban nem könnyű ez.
Hirdetés

A nyers vegán életmódot népszerűsítő Ullenka Kash Lengyelországban él, és angol nyelven vezeti közösségi oldalait. Mégpedig sikeresen, hiszen a kétgyermekes anyuka táplálkozási tanácsadóként ma már ebből él. A "Gyümölcshercegnő" becenevű nő magát "gyümölcsművésznek és alkotónak" nevezi, életmódváltásra buzdító, receptekkel teli Instagram-oldalát közel 130 ezren követik.

https://www.instagram.com/p/B2Hd-AZIwD4/

A gyümölcs valóban főszerepet játszik a nyers vegán étrendet folytatók körében, hiszen aki ezt az irányzatot követi, legfőképpen nyers, illetve aszalt élelmiszereket fogyaszt, azon belül is kizárólag gyümölcsöt, zöldséget, magvakat – és más semmit. Nem csak húst, halat és tojást nem fogyasztanak, hanem tejet, tejtermékeket, sőt mézet sem, hiszen ezek mind állati eredetűek. A hagyományos vegán konyha szabályait pedig azzal fejelik meg a nyers vonal képviselői, hogy semmilyen élelmiszeralapanyagot nem vesznek magukhoz, amelyek 42 Celsius fok feletti hőkezelésnek voltak kitéve. Ennek az a célja, hogy a zöldségek, gyümölcsök ne veszítsék el az értékes tápanyagtartalmukat a főzés, sütés, párolás hatására (még a párolás is tiltott kategória alá esik).

Ullenka Kash egy személyes sztoriból építette fel táplálkozási tanácsadói karrierjét: története szerint két gyermekét gyógyította meg súlyos ekcémából, valamint autizmusból a nyers vegán diétának köszönhetően. Az ilyen és ehhez hasonló történetekre felszalad egy sor orvos és hagyományos dietetikus szemöldöke, de nem is ez a fontos.

https://www.instagram.com/p/B2hXpwQI3Z_/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Kash azzal lett egycsapásra híres nem nyers vegán körökben is, hogy óriásit ment a napokban egy bolognai spagettihez hasonlított receptje, amit még a saját követői közül is sokan nem hagytak szó nélkül. Egy nyers vegán étkező ebből a fogásból ugyebár nem eszik sem húst, sem (akár hús nélkül) főzött szószt, sem spagettit, hiszen az bár növényi eredetű, az is főtt.

Ullenka Kash spagettije római salátacsíkokból áll, az erre kerülő "bolognai szósz" pedig nyers pirospaprikából, paradicsomból, avokádóból és mogyoróból áll, apróra vágott lilahagymaszórással a tetején, a "bolognai" fűszerezésébe pedig kurkuma és citromlé is került. Az influenszer elégedett írt arról, hogy a hagyományos bolognai spagetti adta ízélményhez milyen közel áll az étele. Valószínűleg nagyon rég ehetett már bolognait, ha így vélekedik.

Márpedig megvan a célcsoportja a klasszikus receptek ezen átértelmezésének, ugyanis miután bejárta a sajtót a nyers vegán bolognai, több ezerrel nőtt Ullenka Kash követőinek száma.

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram