Hirdetés
Hirdetés

Ezeket a budapesti helyeket ajánlja a World's 50 Best Restaurants

SZERZŐ: DiningGuide
2019. november 21.
A World's 50 Best Restaurants nem étteremkalauz, viszont a világon jelenleg a legbefolyásosabb étteremranglista. Létezik már étteremajánló is az évente felállított neves rangsor weboldalán, lássuk, hogy Magyarországról mit ajánlanak!
Hirdetés

A budapesti Textúra Étterem jelezte tegnap büszként, hogy ajánlja őket a World's 50 Best Restaurants. Mivel a 120 éttermet számláló szuperelit listára magyar helynek egyelőre nem sikerült felkerülnie, kíváncsiak voltunk, kiket ajánl még hazánkból a weboldal.

Létrehozva: A World's 50 Best Restaurants immár tizenhét éve adja közre a világ legjobb éttermeinek listáját. Bár az elnevezés 50 helyről szól, az előkelő rangsor immár valójában 120 éttermet listáz. Ahogyan a 2002 óta eltelt több mint másfél évtized alatt nő a brand ereje, egyre részletesebben is értékelnek, ma már például külön listákon foglalkoznak Ázsia és Latin-Amerika legjobb éttermeivel, illetve évek óta nagy figyelem irányul a személyes díjazásaikra, nevesül, hogy ki lett az év női séfje, a legbefolyásosabb személyisége, mely étterem hozta a legnagyobb áttörést, melyik nyerte el a fenntarthatósági díjat, vagy épp ki lett a legjobb cukrászséf.

Hirdetés

Bár nyilvánvalóan korlátozott a rálátásuk a – világ gasztronómiai életét befolyásolónak semmiképpen sem nevezhető – magyar gasztronómiai életre, nagyon is jelentős, hogy az oldalukon mely hazai helyeket ajánlják, hiszen az ő szavukra, ajánlásaikra nemzetközi szinten figyel a szakma és a gourmet közönség egyaránt.

Íme, a World's 50 Best Restaurants által ajánlott magyar helyek:

három Michelin-csillagos éttermet ajánlanak, a legelsőként, 2010-ben Michelin-csillagot kapott Costest, a 2014 óta csillagos Borkonyhát, valamint az egyik legfrissebb csillagosunkat, a Babelt. Mellettük került fel az ajánlásukba egy étterem, valamint egy bár. A Paulay Ede utcai Boutiq' Bar a World's 50 Best Bars listáján 2012-ben a világ legjobb 50 bárja között kapott helyet, ezzel óriásit dobva a hazai bárkultúra elismertségén. Nagy Zoltán koktálbárján kívül pedig újonnan a Textúra került fel a World's 50 Best Restaurants által ajánlott magyar helyek közé. A Borkonyha húgának nevezett Sas utcai étterem (ezek szerint a Borkonyha javítva, a Textúra nő!), néhány hete ünnepelte egyéves fennállását, úgyhogy mindenképpen nagy szó, hogy a világranglista weboldalán ajánlott éttermek közé beválogatták.

Mindennemű focista és egyéb felhangok nélkül mondjuk, hogy hajrá, Magyarország!

Ne maradjon le a 2019-es év egyik legolvasottabb Dining Guide-interjújáról sem!

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram