Hirdetés
Hirdetés

Ez történt ma Bocuse-ügyben

SZERZŐ: DiningGuide
2017. október 18.
Bemutatták a Bocuse "nagykönyvet" és a magyar Bocuse d'Or verseny selejtezőjének résztvevőit a Magyar Bocuse d'Or Akadémia tankonyhájában.
Hirdetés

A főzés magasiskolája egy meglehetősen vaskos kiadvány, és ezt használják mint tankönyvet a Paul Bocuse Intézetben. A Lyon közeli iskola egy 19. századi kastély falai között kap helyet, és 37 ország összesen 650 hallgatója tanul benne. Az intézet fennállásának 25. évfordulójára jelentette meg a könyvet, amelyet itthon, magyar nyelven a Geopen Kiadó adott ki. A könyvben megismerhetjük a Paul Bocuse Intézetet és kiváló séfjeinek egyedülálló módszereit. Megtanulhatjuk az alapokat, de nem marad titokban néhány emblematikus étel elkészítése sem a világ legjobb séfjeinek repertoárjából. A kiadványban lépésről lépésre nyomon követhetjük a csúcsgasztronómia mesterfogásait az iskolában oktató konyhafőnökök közvetítésével, akik közül nem egy a Franciaország Legjobb Mestere (Meilleur Ouvrier de France – MOF) cím birtokosa.
És hogy mit tartalmaz még a könyv?
– 250 fotóval illusztrált technikai eljárást
– 70 eredeti receptet az Intézet konyhafőnökeitől
– Több, mint 1800 étel- és fázisfotót
– Részletgazdag leírásokat, amelyek azt segítik, hogy mindent megtanuljunk a minőségi alapanyagokról, az élelmiszerek tulajdonságairól és az elkészítési módokról.
– És megtudhatjuk, milyen a tökéletes vendéglátás, hogyan teremtsünk összhangot étel és ital között, és milyen a hibátlanul terített asztal.
A versenysorozat elkezdődött
A könyvbemutatón bemutatkoztak a Bocuse d'Or magyarországi selejtezőjének részvevői, sőt, a sorsolás is megtörtént, hogy a magyar selejtezőn ki melyik időpontban és melyik boxban fog versenyezni. Valamint az is kiderült, hogy mik lesznek a kötelező alapanyagok a versenyen. A főtémához borjúcombot, kacsamájat és salottahagymát, a vegetáriánus tányéron pedig risotto rizst, fürjtojást és gombát kell használni. És végül a lista, hogy kik mérik össze tudásukat a december 3-i magyar selejtezőn:
Dualszky-Kovács Péter
Elek Richárd
Garai Ádám
Haraszti Zsolt
Kiss Krisztián
Pohner Ádám
Tóth Pál
Várnai Péter
Veres István
Volenter István

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram