Hirdetés
Hirdetés

Ez lesz a kihívás a Bocuse d'Or magyar továbbjutóinak

SZERZŐ: DiningGuide
2019. november 26.
A hazai előválogató győztesei sorrendben: Veres István (Babel Budapest), Palágyi Eszter (Luxury Collection Hotel – Matild-palota, Budapest), Haraszti Zsolt (Société Budapest), Kelemen Roland (Hunguest Hotel Aqua-Sol, Hajdúszoboszló), Csik Gábor (Caviar & Bull Budapest, Budapest), Huszár Tibor (Fenyves Szálloda és Konferencia-központ, Baktalórántháza).
Hirdetés

Így alakulnak a 2020 év elején megrendezett Bocuse d'Or magyar döntőjének versenyfeladatai:

Haltéma:

  • meleg előételnek kell lennie
  • alapanyagai: Törley Chardonnay Brut, 6 darab egész pisztráng és egy meglepetés zöldség (ezek közül kerülhet ki: káposzta, cékla, karfiol, csicsóka, barna csiperkegomba)

Éttermi stílusú tányért, de Bocuse d'Or stílusban vár el a zsűri,

minimum három köretelemmel. Az étel minimum 50%-a hal kell, hogy legyen, a másik 50% pedig zöldség és gyümölcs – ami csak a verseny Metro-piacáról szerezhető be. Az ételhez egy mártás kötelezően készítendő.

Hústéma:

  • jellege meleg főfogás
  • kötelező alapanyagai:
• egy dámszarvas lapocka
• egy dámszarvas gerinc
• két kacsamáj
• egy üveg vörösbor.

Fontos információ, hogy a hús elemet egy pecsenyéstálra kell elkészíteni a következők szerint: a tálon maximum 2 db hús elem lehet egészben (melyet a szeletelő asztalnál kell a tányérokra porciózni).

A tányérra tálalt elemek minimum 50%-ának húsnak kell lennie egy tányéron, és a húselemnek minimum 30%-ban májnak kell lennie. A hústémánál Bocuse d'Or stílusú tálalást vár el a zsűri, melyben legalább 3 különbőző köretnek és legalább egy mártásnak kell szerepelnie.

Szarvasgomba és kaviár használata mindkét étel elkészítésénél TILOS!

Íme, az októberben lezajlott magyar selejtező győztes tányérjai!

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram