Így alakulnak a 2020 év elején megrendezett Bocuse d'Or magyar döntőjének versenyfeladatai:
Haltéma:
- meleg előételnek kell lennie
- alapanyagai: Törley Chardonnay Brut, 6 darab egész pisztráng és egy meglepetés zöldség (ezek közül kerülhet ki: káposzta, cékla, karfiol, csicsóka, barna csiperkegomba)
Éttermi stílusú tányért, de Bocuse d'Or stílusban vár el a zsűri,
minimum három köretelemmel. Az étel minimum 50%-a hal kell, hogy legyen, a másik 50% pedig zöldség és gyümölcs – ami csak a verseny Metro-piacáról szerezhető be. Az ételhez egy mártás kötelezően készítendő.
Hústéma:
- jellege meleg főfogás
- kötelező alapanyagai:
• egy dámszarvas lapocka
• egy dámszarvas gerinc
• két kacsamáj
• egy üveg vörösbor.
Fontos információ, hogy a hús elemet egy pecsenyéstálra kell elkészíteni a következők szerint: a tálon maximum 2 db hús elem lehet egészben (melyet a szeletelő asztalnál kell a tányérokra porciózni).
A tányérra tálalt elemek minimum 50%-ának húsnak kell lennie egy tányéron, és a húselemnek minimum 30%-ban májnak kell lennie. A hústémánál Bocuse d'Or stílusú tálalást vár el a zsűri, melyben legalább 3 különbőző köretnek és legalább egy mártásnak kell szerepelnie.
Szarvasgomba és kaviár használata mindkét étel elkészítésénél TILOS!
Íme, az októberben lezajlott magyar selejtező győztes tányérjai!
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.