Hirdetés
Hirdetés

Érthetetlen ételek: szivárványszínű sütik és bagelek

2017. január 10.
A csillámpónik átvették a hatalmat a konyhában? Joggal gyanakodhatunk erre az ételfestékhegyek és szivárványszínű sávok láttán. Egészen döbbenetes színű sütemények és kissé bizarr bagelek következnek.
Hirdetés

Előrebocsátjuk, hogy kivétel erősíti a szabályt, avagy minden kétes műfaj kitermel minőségi munkákat is. Szivárványszínű bagelből például Rosenstein Robi alkotott ehetőt, ugyan komoly energiabefektetés árán, mert ő nem ételfestékhez nyúlt, hanem természetes hozzávalókkal színezett. Ráadásul művészi céllal, itt írtunk róla. Viszont ne legyenek illúzióink: ha műanyagszerű sütivel találkozunk, az valószínűleg az is. Azért jó, ha több a természetes anyag, mint E-szám a desszertünkben. 1-brooklyn-bagel-storeA Rosenstein-fiút is New York-i élményei inspirálták, fentebbi képünkön is egy NY-i bagel store pékárui láthatók. A legnagyobb rainbowcake-őrületre azonban nem Amerikában, hanem Koreában, Szingapúrban és Japánban leltünk.2-szingapurEz még egy szolid darab: így néz ki eredetileg egy szelet szivárványtorta Szingapúrban.3-smartiesDe ez a műfaj természeténél fogva nem szolid. Ennek a kívül-belül szivárvány süteménynek a belseje masszív piskóta, amelyet az alkotója Smarties-cukorka sávval dobott fel az oldalán.4-malajEz az a sütemény, amelyből a házi készítésű sem sokkal bizalomgerjesztőbb. Egy mű Malajziából. Jobban megvizsgálva a tésztarétegeket, színes szivacsnak is nézhetnénk.5-szivacsosEz pedig már egészen szivacsjellegű, ráadásul neon szivárványszínekben, a 90-es évek neonszínű melegítőit idézi.6-neonÉs ha már neon: erről a műről jobb lenne tudnunk, hogy play-doh-ból készült, és lehetőleg egy gyermek sem harapott bele. Egy fejlődésben lévő szervezetnek talán kevesebb műanyagra volna szüksége.7-festekestalakkalAz árulkodó festékes paletta.8-neonEgy kicsit olyan, mintha meg akarnánk enni egy Én kicsi pónim lovacskát.9-fokozhatatlanFokozni a fokozhatatlant. Tömény krémek a szivárványpiskóták között, ismét a rátapasztott cukorkákkal.10-donutburgerEzt donutburgernek nevezte az alktója.11-rainbow-bagelA csúcs számunkra mégis ez a rainbow bagel, benne lazaccal, krémsajttal és hagymával.
Képek forrása: Instagram

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram