A hongkongi bázisú butikhotelekkel foglalkozó Ovolo Hotels összesen 8 szállodájában 10 éttermet üzemeltet. Hongkong mellett Ausztráliában is jelen vannak, Sydney, Brisbane és Canberra városában. Igazi trenddiktáló vállalkozásról beszélünk, akik eddig is kacsintgattak a leginnovatívabb megoldások felé, de a közelmúltban egy rendhagyó bejelentést tettek.
Veda nevű éttermük kétéves fennállása óta kifejezetten vegetáriánus gasztropont, ahol vallják, hogy a növényi alapú menü nem megszorítás, hanem egy új megközelítés és a természet adta kincsek kreatív felhasználása számukra küldetés. Több éttermükben próbálták már 60%-40%-ban a növényi alapú ételek felé billenteni a mérleget, de Girish Jhunjhnuwala, a hotellánc igazgatója most úgy döntött, 2021-től egy évig az összes hotel és ezáltal az éttermek is 100%-ban vegetáriánus konyhával üzemelnek majd. Ezt képzeljük úgy, hogy a szobaszerviztől a vacsorákig, sehol sem jelenik meg a hús.
Elsősorban az etikus gasztronómia és a fenntarthatóság miatt határoztak úgy, hogy teljes szemléletváltásra van szükségük és a hús redukálása nem elég, teljesen parkolópályára teszik azt.
Most főképp Európát sújtja a koronavírus, de a világ közel sem állt vissza a "régi rendhez", a turizmus visszaesése mindenhol kézzelfogható. Ennek ellenére az Ovolo Hotels merészet lépett, hiszen a leendő vendégeiket ezzel alaposan döntés elé állítják: velük tartanak a tudatosabb, "zöldebb" vonalon, vagy inkább olyan szállást választanak, ahol nincsenek megkötések.
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.