Hirdetés
Hirdetés

Édes vallomás: közös desszertekkel jelentkezik a Chez Dodo és a Freyja – the croissant story

SZERZŐ: DiningGuide
2021. április 15.
Ma reggel limitált számban készülő közös desszertekkel jelentkezett be két budapesti kedvenc, a Chez Dodo macaronmanufaktúra és a Freyja – the croissant story.
Hirdetés

Szalai Dóri 2014 decemberében nyitotta meg műhelyét a Bazilikához közel, azóta öregbíti a fővárosban a francia desszertkedvenc hírét a Chez Dodo márkanév alatt. És ez nem csak egy üres frázis, „Dodónál" (ezt jelenti a cukrászda neve) valóban olyan macaronok kóstolhatók, amik nem csak küllemre meggyőzőek, hanem élénk, emlékezetes ízvilágot képviselnek. Olyan szezonális különlegességek is készülnek Dóri műhelyében, mint a macaronba álmodott somlói galuska, flódni, zserbó vagy fűszeres tojáslikőr.

Epres óriásmacaron / Fotó: Chez Dodo

A Freyja – the croissant story a 2020-as Dining Guide Év Étterme Gálán az Év alternatív vendéglátóhelye díjat érdemelte ki (ez a Dining Guide megújult street food díja). Dormán Péter és Markovics Gergely vállalkozása, avagy a tökélyre fejlesztett croissant berobbant a pesti köztudatba, a Franciaországban és Dániában tett tanulóidőszak épp úgy megérte a fáradozást, akár Szalai Dóri esetében, aki Párizsig ment a macaron titkaiért. Elhivatottságuk mellett kiemeli őket a hazai mezőnyből a csúcsalapanyagok használata, és persze a kívülről finoman roppanó, belül légies és puha péksüteményeik, legyen az eclair, madeleine framboise, paris brest, briós vagy persze macaron és croissant.

Szalai Dóri és Dormán Péter / Fotó: Freyja – the croissant story

A pandémia időszaka alatt is folyamatosan dolgoztak, újítottak a termékkínálaton, a Chez Dodo saját webshopot indított és megjelent a Wolton, a Freyjától pedig lehet előrendelni kiszállítással – és megjegyezzük, hogy érdemes időben bejelentkezni a friss pékárukért és szendvicsekért, mert pillanatok alatt gazdára találnak.

Fotó: Freyja – the croissant story

Harapnivaló szerelemgyerekek

A szerelmi vallomással felérő együttműködéssel Freyja Loves Chez Dodo néven és két desszerttel jelentkeztek be. Egy eper-vanília-mandula ízű Saint Honoréval és ribizlis-vaníliás-pisztáciás fleurrel. A tavaszias finomságok limitált számban az alábbi mindhárom üzletben 1290 forintért kaphatók – és folytatás is várható.

Saint-honoré eper-vanília / Fotó: Chez Dodo
Fotó: Chez Dodo

Chez Dodo macaronmanufaktúra • Budapest V. kerület, Sas utca 7.
Freyja Pest • Budapest VII. kerület, Szövetség utca 10-12.
Freyja Buda • Budapest II. kerület, Vadaskerti utca 1-3.

Elérhetőségek: Chez Dodo és Freyja – the croissant story

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram