Hirdetés
Hirdetés

Durián: a romlott hús szagú gyümölcs az űrbe megy

SZERZŐ: diningguide
2018. június 4.
Thaiföldről jó néhány dolog eszünkbe juthat, de az űrutazás nagy eséllyel nem lesz ezek között. Most azonban rendhagyó módon thai űrhajósokról és az ő különös úti poggyászukról hallhatunk: júliusban duriánt visznek magukkal az űrbe thai űrutazók.
Hirdetés

A thaiföldi Geoinformatikai és Űrtechnológiai Hivatal (GISTDA) szóvivője azzal magyarázta a durián űrbe küldését, miszerint kíváncsiak a legendás gyümölcs viselkedésére nem földi körülmények között, magyarán bírja-e strapát.

pixabay.com


A duriánról tudni érdemes, hogy az ízletes gyümölcsnek borzalmas szaga van: sokakat záptojásra, másokat romlott húsra emlékeztet a bűze. Ennek ellenére óriási kultusza van Délkelet-Ázsiában, árusítják a gyümölcsöt frissen a piacokon, valamint élelmiszeripari termékek egész sorában találjuk meg összetevőként az energiaitaltól kezdve az édességekig.

Twitter.com

A számos nyilvános helyről, például éttermekből, liftekből és tömegközlekedési eszközökről kitiltott durián

kapcsán felmerül a kérdés, hogy miként lesznek meg vele egy légtérben az űrhajósok. Nem bízzák a véletlenre: szárított állapotban és vákuumcsomagolásban lövik ki az űrbe, többféle Thaiföldön termesztett rizs társaságában.
Kereken tíz évvel ezelőtt az számított űrgasztronómiai hírnek, hogy dél-koreai űrutazók kimcsit vittek magukkal a fedélzetre.
Egy jó Thom Khai Gai levessel persze érthetően meggyűlne a bajuk a thai űrhajósoknak, hacsak nem tubusos vagy zselé formában kapják a levest az űrbéli módi szerint.
Ismerkedjen meg behatóbban a hírhedt gyümölccsel! Valami bűzlik Ázsiában: durián

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram