A francia feuilletage-nak mondja, az angolnak puff pastry, Olaszországban sfoglia, a dánoknál butterdej, nálunk pedig leveles tészta. Mutatunk néhány elképszetően gyönyörű fotót, akár inspirációnak, akár csak a hétfői nap legszebb tartalmának.

Pain au chocolat a Bordeaux-i Spoonypastry-tól / Fotó: Spoonypastry

Méhsejt-szerű keresztmetszet a Wesselényi utcai Arán Bakeryből / Fotó: Arán Bakery

A softserve fagylalthoz egy croissant levél dukál a Supermoon-nál / Fotó: Supermoon Bakehouse

Titouan Claudet Lausanne egyik emblematikus szállodájának cukrászműhelyében alkot. Többek között ilyen ínycsiklandó galetteket. / Fotó: Titouan Claudet

A New York-i Supermoon Bakehouse triplacsokoládés croissant-ja / Fotó: Supermoon Bakehouse

Tim Ricci csodás régegei

A torontói The Tempered Room rusztikus levelei. Szinte halljuk a hangjukat is.

Idén januárban Ötvös Zsuzsi ezzel a kézzel hajtogatott, Muscovado cukorral készített briós fotóval lepte meg a követőit.

Óriási elérést generál az ázsiai Luckytiger211-es Instagram csatorna. Nem csoda, zavarbaejtően szép édességeket készítenek.

Természetesen Szicíliában járunk. Hömpölyög a "zöld arany".

Hibátlan tükröződés.

A budapest Freyja the croissant story különleges kocka croi-ja / Fotó: Freyja the croissant story

És íme egy kocka, "csupaszon", Hans Ovando jóvoltából


Még egy pain au chocolat, csak éppen a "zebra" változat egy Montmartre-i pékségből / Fotó: Juchamalo
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2023-ban.