Hirdetés
Hirdetés

Borjúpástétom almazselével és velővel – igazi tavaszi recept Horváth Attilától | Főzz a séffel!

2024. április 22.
Horváth Attila, a Michelin-ajánlott Hosszú Tányér séfje egy nagyon különleges fogás receptjét osztotta meg velünk, ami jelenleg is megtalálható a hosszúhetényi étterem menüjén. Borjú receptje a tavasz ízeit és frissességét idézik.
Hirdetés

“Ez egy természet ihlette étel. A tavasz mindig a fiatalságot, megújulást, élénkülést és a frissességet juttatja eszembe. A pár hónapos szarvasmarhák is ezt jelképezik. A borjú omlós, lágy textúrája szinte kéri maga mellé a ropogós, zsenge zöldeket és a citrust illetve az alma enyhe savanyúságát.”

Borjúpástétom 

Hozzávalók:

  • 500 g borjúcomb 
  • 100 g tejszín 
  • 100 g jus 
  • só 
  • bors 
  • kakukkfű

A borjúcombot kevés olajon forró serpenyőben körbepirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd kakukkfűvel együtt alufóliába csomagoljuk és sütőben 110 fokon puhára sütjük. Ha elkészült, kihűtjük, a felét apróra kockázzuk, a másik felét thermomixben pürésítjük a tejszínnel és a jus-vel. (Érdemes jobban visszaredukált, intenzívebb jus-t használni, mert ez kötőanyagként szolgál.) 

60 fokig melegítjük, ha kész, hozzákeverjük a kockázott borjúhúst, majd bélbe töltjük, lógatva hűtőben tároljuk.

Almazselé 

Hozzávalók: 

  • 200 g almajuice 
  • 1 ek. almaecet 
  • méz 
  • 1 lapzselatin

A hozzávalókat melegítjük 60 fokig, majd hozzáadjuk az előzőleg hideg vízbe áztatott zselatint és kidermesztjük. 

Velő 

Hozzávalók

  • 200 g borjúvelő 
  • só 
  • citromhéj

A borjúvelőt megtisztítjuk, blansírozzuk, papírtörlőn megszárítjuk, lisztbe forgatjuk és kevés olajon megsütjük, formázzuk, sózzuk és citromhéjat reszelünk rá. 

Szardínia majonézzel és szilvaecetes, friss kerti salátákkal tálaljuk.

Fotó: Gadget Fotó - Kiss 'Gadget' Zoltán

Tovább olvasok:

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram