Hirdetés
Hirdetés

Bíró Lajos visszatér Pestre: igazán stílusos helyszínen nyit meg a Buja Disznó(k) Liget

2022. április 22.
Éledezik a Városliget gasztronómiai szempontból. Még nyolc-tíz jó hely, és rendben leszünk!
Hirdetés

A mára bezárt Hold Utcai Piacon ismertük meg Bíró Lajost a street food műfajban, és az óriás rántott húsokkal és rántott disznófüllel igazán önazonos volt a termék is, és feltűrte bizony az ingujjat ebédidőtájt a zakós irodista is, és elfogadta a kihívást a piacra betért ázsiai turista is. A Belvárosi Piac egyelőre szünetel, a Buja Disznó(k) azonban folytatta történetét Budán. Bíró Lajos maga is gyakran feltűnik a Fény Utcai Piacon, ahol a Buja Disznó(k) klasszikusokon kívül – mint a szalontüdő zsemlegombóccal vagy a Sólet "Neológ" – olyan vadulásokba is beleszaladhat az ember, mert a hagymás sült vér, a szingapúri oldalas leves vagy a Bíró-féle, évek óta tökéletesített ramen.

Buja Disznó(k) a Fény Utcai Piacon

Szingapúri oldalas leves / Buja Disznó(k) a Fény Utcai Piacon

Csillapodni látszik talán a nagy átvonulás is Pestről Budára. A pesti exodust anno a Két Szerecsen tulajdonosai kezdték meg a Bartók - reggel.délben.estével, majd a Stand25 tette át székhelyét a Krisztinavárosba. Szintén Budán nyitottak új üzletet a Dobrumba tulajdonosai a Pingrumbával, akárcsak a Freyja – the croissant story, a brunch-ra szakosodott À la Maison, az Artizán Pékség Óbudán, a MOTO Pizza szintén a Bartók Béla úton, vagy a Belli di Mamma a Kolosy téri ételudvarban. A Moszkva Tér Bisztró is Budára vonult át a Belvárosi Piac bezárásakor, ők a Vízivárosba mentek. A Wekerle-telepi kultdelikátesz, a Másik Bolt felbukkanása Duna túlpartján a közeljövőben a Hegyvidéken várható.

A Városliget Budapest legtágasabb és legszebb kertje is lehetne, és reméljük, hogy lesz is újra. A Robinson Étterem évtizedek óta tartja a frontot, a Léghajó KERT is egy szerethető hely, és a Gundel Étterem grandiózus újranyitása is megtörtént végre tavaly év végén.

A Buja Disznó(k) visszatérése Pestre egy igazi városligeti helyszínen valósul meg, a jellegzetes pavilonok egyikében. Az állatkert bejáratával szemben kell majd majd keresnünk, ahol egyébiránt a Robinson Étterem tulajdonosa is működtet egy street food helyet, a BRGR-t.

A Bíró-féle rántott hús, rántott csirkecomb és minden bujaság elérhető lesz a Ligetben is, de készülnek zsömlés kiszereléssel is, amivel akár el is sétálhat az éhes ligetező. A Buja Disznó(k) a pavilon melletti terasszal is vár hamarosan.

Fotó:Buja Disznó-k

Tovább olvasok:

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram