A Bestia olyan, amit meg kell találnunk. Nincs látványos portál a bejárat felett, és leginkább a sötét üvegablakok sejtetik, hogy jó helyen járunk. A lokáció persze szintén vonzó, ugyanis az asztaloktól a Bazilikán és a belvárosi nyüzsgésen lehet a szemünk, könnyű elfelejteni, hogy a gyönyörű tér legcsúnyább, kommersz irodaházának aljában bestiáskodunk.
A helyet Wossala Rozina álmodta meg, aki korábban már az Innio kapcsán is bizonyította, van érzéke a kozmopolita stílusú bárkonyhához, ért az italokhoz is, és tudja, milyen zenéktől indul be a vendégek fantáziája esténként. Bara Ákos tervező pedig formát és teret teremtett a Bestiának fémből, fából, bőrből, az indusztriális hangulat mellett pedig van egy adagnyi blues és rock n’ roll a levegőben. Jók a fények, és hiába sötét tónusú a hely, napközben is szívesen beugrunk ide enni valamit.
Tavasztól új séf, Krizmanics Norbert vette át a konyhát, aki sokat csiszolt a burger-steak-sör koncepción, így ma már kimondhatjuk, hogy étteremként gondolhatunk a Bestiára. Mi eddig is bírtuk azt a stílust, ami kicsit az útmenti amerikai dinerek világát juttatta eszünkbe, mostanra viszont került egy olyan plusz az ételekbe, amitől a Bestia nemcsak egyedi, hanem gasztronómiai értelemben is igazán jó lett.
Az étlapot böngészve azonnal feltűnik az ebédajánlat, amivel könnyű lesz megnyerni a környéken dolgozókat, de messzebbről is megéri ideérkezni ebédidőben. Összeválogathatjuk a két- vagy háromfogásos menüt, ami 2200, illetve 2690 forintért egészen kiváló ár-értéknek számít a környéken.
És mindezért nem jelzésértékű adagok érkeznek elénk, még az előételek is méretes, mint a képen is látható, igen testes grillezett padlizsán, vagy a tényleg bombajó Cézár-saláta (füstölt lazaccal és füstölt kacsamellel is kérhető), de a lazacburger labneh mártással, sült krumplival sem hagy maga után korgó gyomrokat.
A fogásokat fadeszkán, papíron tálalják – mennyivel hangulatosabb és a Bestiához illő ez a tálalás, mint az átlagos megoldások. Az ízek pedig a kezdetekhez képest szofisztikáltabbak lettek, érződik, hogy Krizmanics Norbert a bisztróktól a fine dining éttermekig sokféle konyhában gyűjtötte a tapasztalatokat, és egy kis pihenő után olyan kreativitást hozott a Bestia konyhájára, amivel nem alapjaiban változatta meg a stílust, hanem némi finesszel tovább fejlesztette az ételeket.
Ez átjön akkor is, ha csak egy velős csontot kérünk, amire gyömbér és petrezselyem kerül, vagy az egyben sült édesburgonya, amit szarvasgomba és tejföl dob fel (erősen ajánlott mindkettő!). Kedvencünk továbbra is a sajttal töltött, rántott jalapeño, és ehhez figyelemre méltó a sörválaszték, akár csapoltat, akár üvegest rendelünk. Ez viszont már inkább az esti program része, ilyenkor kicsit bevadul a Bestia, hangosabban szól a zene is, és nekiállhatunk a komolyabb evés-ivásnak is. Igen, elsősorban a steakekre gondolunk, mert mind a USDA prime, mind az uruguayi húsok nagyon meggyőzőek, de tartanak ír tomahawkot és magyar Angusból készül a T-bone. Aki pedig inkább a BBQ irányba menne, bátran válassza a sertésoldalast, nem fogja megbánni. Igen jóféle söröket kérhetünk mellé, aki viszont inkább bort fogyasztana, hazai és külföldi pincészetek közül is talál kedvérevalót.
Persze nem muszáj degeszre tömnünk magunkat, a Bestia ideális hely egy koktélos, csipegetős estéhez is jó zenék mellett mozizva a pesti nyüzsgést. Nincs vadulás, nem partiarcok érkeznek, de benne lehet a hangulatban bármikor egy spontán nagy buli is, olyan igazi hedonista módon, ha úgy érezzük, hogy kitörne belőlünk is a bestia...
Közönségkedvenc ételek: libamáj brulée, sajttal töltött, rántott jalapeño, Cézár saláta, Angus burger, Bestrami szendvics
Árak: levesek 1650-2250 Ft; előételek: 2450-2950 Ft; főételek: 2650-4950 Ft; köretek: 1250-2450 Ft; desszertek: 1750 Ft
Bestia
Cím: Budapest 1051, Szent István tér 9.
Nyitvatartás: V-H-K-Sz: 11:30-00:00, Cs-P: 11:30-01:00, Szo: 11:30-01:00
Az étterem weboldala
Az étterem Facebook-oldala
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.