Hozzávalók:
Sertéslapocka
- 2 evőkanál só
- 1/2 evőkanál fokhagymasó
- 1 teáskanál őrölt fekete bors
- 1-1/2 teáskanál barnacukor
- 1 evőkanál 5 fűszer kínai fűszerkeverék
- 1/2 evőkanál gyömbérpor
- 1/2 teáskanál cayenne
- 0.1l szezámolaj
- 1 db vöröshagyma
- 1 egész fokhagyma
- friss gyömbér
- 10dkg paradicsompüré
- szójaszósz
- 2db thai csili
- 1 köteg friss koriander
- 1db citromfű ág
- borjúalaplé
- hoisin szósz
Savanyított sárgarépa és jégcsapretek
- 1/2 csésze rizsecet
- 1/4 csésze cukor
- só
- 2 sárgarépa, julienne
- Bird's eye csili vagy serrano csili vagy jalapeno paprika, kimagozva, kierezve
- 1 nagy jégcsapretek, julienne
Elkészítés:
Összekeverjük a száraz fűszereket és befűszerezzük a sertéslapockát. Felmelegítjük az olajat, majd jól megpirítjuk, szépen ropogósra. Amikor ez megvan, a felesleges olajat kiöntjük az edényből, kitörölgetjük papírral, majd visszatesszük melegíteni. Beleöntjük a szezámolajat és megpirítjuk a friss fűszereket, hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a paradicsompürét, továbbpirítjuk, majd a barnacukor következik. Hozzáöntünk egy kevés szójaszószt, amikor szépen összepirult. Felöntjük borjúalapléval és egy kis hoisin szószt adunk hozzá. Visszatesszük a sertést az edénybe. (Annyi párolólé legyen az edényben, hogy körülbelül háromnegyedik ellepje a sertést.) Letakarjuk zsírpapírral és sütőben 150 celsius fokon legalább 3 órán keresztül pároljuk. Amikor darabokra esik, kivesszük a párolóléből. Azt leszűrjük, lezsírozzuk és visszaforraljuk jus sűrűségűre.
A rizsecetet felforraljuk a cukorral és a sóval. Amikor felforrt, ráöntjük a julienne zöldségekre, majd kihűtjük.
A kihűlt sertést szálaira szedjük, majd visszamelegítjük a fűszeres jus-ben. Megpirítjuk a mini-zsemléket, beletesszük a sertést kicsi jus-vel. Annyival, hogy ne ázzon nagyon el a zsemle. Pici savanyított zöldséget, friss koriandert és kimagozott jalapeno paprikát teszünk bele. Kevés mizuna levelet is használhatunk.