Hirdetés
Hirdetés

Az innováció csúcsa: se wifi, se térerő

SZERZŐ: DiningGuide
2016. augusztus 12.
  Idegesítő fontoskodás levenni az étlapról a technológiát, vagy ez az, amit napjainkban leginkább áhít a vendég?
Hirdetés

Anglia tengerpartján, Brighton and Hove-n található a Gin Tub, egy bár, ami olyasmit kockáztatott meg, amit a főleg fiatalokkal tömött bárok sosem kockáztatnának. Az épület belső tere úgy van kialakítva (speciális rézkábelek a plafonon és ezüst fólia a falakon), hogy se térerő, se mobilinternet, se wifi nem tud beszivárogni. És ez még nem minden. Az összes asztalon található egy tárcsás telefon, amivel nemcsak a személyzetet lehet szólítani, hanem randomszerűen idegeneket is a többi asztaltól. Steve Taylor, a hely tulajdonosa azt mondja, az volt a cél, hogy a vendégek olyanokkal éljenek társasági életet, akik épp velük vannak, és ne azokkal, akik épp nincsenek.
Egy brit közvéelménykutató, az OfCom nemrég végzett egy kutatást, amelyben 2015 felnőttet és 500 kamaszt kérdeztek a témában. Az eredmény az lett, hogy a résztvevők 59 százaléka bevallotta, hogy függ az okostelefonjától, 10-ből 4 felnőtt pedig elmondta, hogy rendszeresen előfordul vele, hogy akivel időt tölt, nem vele foglalkozik, hanem a telefonját nyomkodja.
A Gin Tub esténként általában teltházzal működik. És a helynek természetesen nincs se Facebook, se Instagram oldala.
FullSizeRender

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram