A lezárások előtti utolsó nagyobb volumenű éttermi vacsoránkat az Arany Kaviárban töltöttük: október végén jártunk a 30 éves fennállását ünneplő Ostrom utcai étteremben. A pandémia kellős közepén fejlesztették ki új élmény-modelljüket, José Guerrero kutató-fejlesztő séf segítségével. A 2,5 órás, 14-fogásos vacsorával emeltek a téten és sikerült olyan ízeket, prezentálást, komplexitást mutatniuk, ami igazi mérföldkő az étterem életében.

"Csupán három hetünk volt rá, hogy csodát tegyünk és bemutassuk mindazt, amin hosszú hónapokon át dolgoztunk a csapattal. Nagyon örülünk, hogy legalább megpróbálhattuk, és hiába volt ez rövid idő, a tapasztalásokat jegyeztük és ezt már senki sem veheti el tőlünk. Sikerült azt a hatást kiváltanunk a vacsorára érkezőkből, amit szerettünk volna, a törzsvendégeink közül voltak, akik három hét alatt többször is végigették a Golden Season ételsort. Most ugyanabban a hajóban evezünk, mint az ország összes étterme... nem fogunk a babérjainkon ülni, megpróbáljuk házhoz vinni a kedvenceinket. A MoszkvaTéЯ Bisztrót és az Arany Kaviárt most konyha szempontjából egyesítettük, a legújabb dobásunk a minimum 2 főre rendelhető "orosz asztal", amit most is kollegáinkkal együtt szállítunk ki — a személyes kapcsolat ápolása most is nagyon fontos nekünk. Az Arany Kaviárral természetesen újranyitáskor folytatjuk amit októberben elkezdtünk, addig pedig beköltözött hozzánk a MoszkvaTéЯ valódi orosz konyhája. Folyamatban van az új üzlethelyiség felkutatása is" — mondta Molnár Attila, az Arany Kaviár egyik tulajdonosa.

Az említett Golden Season után a Dining Guide Á la carte & Home kezdeményezés kapcsán próbáltuk ki a MoszkvaTéЯ Bisztró szilveszteri lakomáját, ami igen meggyőzőre sikeredett, több orosz komfortétellel és néhány elegánsabb, egyértelműen az Arany Kaviár szellemiségét idéző fogással. A még náluk is kóstolt gyönyörű mézes Medavik desszertet is újra üdvözölhettük. Az orosz asztal elemei és az ünnepi ajánlat között vannak átfedések — a legkedveltebb fogások élményétől senkit sem szeretnének megfosztani. A rendelést minimum két főre teljesítik, tekintve, hogy tényleg egy közös ebéd-vacsora ételeit tálalhatjuk fel otthonunkban.

Nincs sok szabály, mindössze annyi, hogy a fogásokat célszerű egyszerre az asztalra halmozni, saját tányérokon, vagy teljes egészében úgy, ahogy az megérkezett a konyhájukból. A téli kedvenc kocsonya, tormás hússalátával, szibériai húsos pelmenyi, krémes húsos piráski, a ház füstölt lazaca, pácolt hering, Keta lazacikra (30 g) blinivel és körettel, gazdag szoljanka leves, marhafartőből készült zsarkoje, és a mennyei Medavik desszert mind az orosz asztalra kerülnek.

Igazi téli húsos-halas ajánlat, ami már egy kétfős randevú apropójából is szuper, de talán egy kisebb társasági estéhez még inkább. Asztalt körbeülvén, beszélgetős pezsgőzős-vodkázós hangulatban, miközben mindenki ki tudja választani a kedvenceit.
Az orosz asztal mellett február 13-tól elindítják a kifejezetten Valentin-napra összeállított ízelítőjüket, amiben kaviáros marhatatárt, kacsamáj terrine-t, Keta lazacikrát (50 g), szibériai tokhal kaviárt (20 g), blinit, és háromféle "sushi" tekercset (orosz módra, marinált tengeri süllővel, marinált langusztinnal és uborkával, pácolt lazac retekkel), tejcsokoládés diópralinét, és az Arany Kaviár bonbon válogatását találjuk.

A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2023-ban.