Hogy miért jó az Angus? Skót típusú, kifejezetten húsmarha, tehát a tenyésztők arra figyelnek, milyen minőségű és mennyiségű, zsírral átszőtt húst növesztenek magukra, nem úgy, mint a tejmarháknál, ahol ez (érthető okból) egyáltalán nem releváns - jó minőségű húsmarhát pedig nehéz itthon, megfelelő mennyiségben és állandó minőségben beszerezni.
A Zinges Susánszky Ádámtól megtudtuk, hogy egy balatoni tenyésztővel (Terra Pannonia) kezdtek együtt dolgozni, ahonnan a faggyúval átszőtt, márványos marhahús érkezik hozzájuk.
“Nem az fog történni, hogy egyik napról a másikra csak Angus marhából készült húspogácsáink lesznek, hanem 250 forint felárért lehet upgradelni a burgereket. Nagyon fontos, hogy a hús származása lekövethető, a tenyésztő hazai, meglátogatható, tudjuk, hogy mit esznek, hol élnek az állatok. Olyan húsmarhát, amit 100%-ig erre tenyésztenek, nehéz itthon vásárolni és fenntartani a heti, mondjuk 200 kg marhanyak szállítását. Viszont kiváló húst találtunk.”