A Villa Medici titka

SZERZŐ: DiningGuide
2016. május 9.

Kevés olyan első osztályú étterem van ma Magyarországon, ahol a séf 20 éve, több szakács és pincér kolléga pedig már több, mint 15 éve tagja a csapatnak. Ez már csodaszámba megy, nem beszélve arról, hogy ez az étterem folyamatosan tartja a pozícióját az élvonalban. Idén a Dining Guide toplistájának vidéki éttermei közül az 5. helyezést érte el. Mi lehet a veszprémi Villa Medici Étterem titka?

 
eloetel_karfiolos_rizotto3
A Villa Medici negyed évszázada nyitotta meg kapuit családi vállalkozásként és azóta is ugyanazon család tulajdonában van. A magas színvonalú vendéglátás iránti elhivatottság, az apró részletekre való odafigyelés, a gasztronómiai trendek folyamatos nyomon követése és egy összekovácsolódott, folyamatosan képzett csapat: ez a Villa Medici receptje. A tulajdonosok számára csak a legjobb elég jó, ezért is vált az étterem ars poeticájává a “Mindenből a legjobbat” szlogen. Ennek érdekében képesek voltak több száz kilométert autózni egy jó minőségű alapanyagért, amikor még elvétve lehetett jó beszállítót találni Magyarországon. A pincérek a divatot megelőzve fehér kesztyűben tálalták az ételt és hazánkban úttörőként elsőként lehetett megtalálni az óriás parmezánban tálalt friss házi olasz tésztát, a kacsaprést, vagy a halat sókabátban. A törzsvendégek ma sem sajnálják az időt, hogy Budapestről, de akár külföldről is elutazzanak Veszprémbe az étterem híres vargányakrémlevese miatt. Tudják, hogy érdemes. 1997-ben megépült a négycsillagos Villa Medici Hotel, ahol a reggelihez az étterem konyhájában készülnek el nyáron üvegszámra a házi lekvárok, töltik a kolbászokat, készítik a zöldség- és túrókrémeket, házi süteményeket. Amrein Csaba séf folyamatosan kutatja a legjobb alapanyagokat, a hasonlóan minőség iránt elkötelezett hazai beszállítókat, rendszeresen jár külföldi továbbképzésekre és kísérletezik hazai és nemzetközi ízekkel. Mindeközben a Villa Medicitől nem hangos a sajtó, nem igyekeznek reflektorfénybe kerülni. Csak teszik a dolgukat: mindent a vendégekért.
 

További információk:
Villa Medici Hotel & Étterem, Veszprém, Kittenberger K u. 11. www.villamedici.hu
Asztalfoglalás: +36 88 590 072

 

Hirdetés
Tovább olvasok
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram