A amerikai Forbes-ban most éppen annak apropóján szegezték az olvasóknak a kérdést, hogy az éttermi dolgokban mindig is irányadónak számító New York Times kritikusa, Pete Wells pár nappal ezelőtt nem átalkodott két (nem Michelin) csillagtól megfosztani a világhírű Thomas Keller világhírű Per Se-jét, és írása végén bevinni a kegyelemdöfést: New York egyik legrosszabb ajánlata a hely.
Az ajánlat szó hallatán erőteljesen a pénztárcára kell gondolni, mert Wells úr ugyan nem zengett ódákat az ételekről sem, de, hogy mindezért ilyen mélyen kelljen a zsebbe nyúlni...hallatlan. Lett is nagy felhördülés a dologból, amit az ironikus hangvételünk miatt talán nem lehet kiérezni, de elég csak rákattintani például a Slate reakciójára vagy a lecsekkolni az Eatert (ami összegyűjtötte "a nép" gondolatait) és máris képet kapunk az esett súlyáról. Mégicsak a New York Times, mégiscsak a világ egyik legnevesebb séfje és zászlóshajó étterme. Bár Keller még nem reagált a kritikával kapcsolatban.