Ádám Csaba és Kiss Sándor tulajdonosok már nem először döntenek úgy, hogy egy ifjú szakácsot emelnek éttermük séfposztjára. Garai Ádám távozása után ismét Ádám Csaba töltötte be a konyhafőnöki pozíciót, most pedig új séfet igazolt le a napról napra változó, táblás kínálatáról híres étterem.
Mogyorósi Donát bizonyított már a Costes Downtown konyháján, valamint dolgozott a Budaörsi Halpiac kötelekében is. Most pedig nem kis szakmai kihívásként Budapest egyik legrégebb óta működő fine dining éttermének élére kerül. Mindenképpen speciális helyzet lehet ez a fiatal séf számára, ugyanis az étterem mindkét tulajdonosa egyben szakács és meg is fordulnak bent, az Olimpia konyháján. Továbbra is az eddigi csapat erősíti az éttermet, Ádám Csabáék viszont előremutató döntésnek tartják, ha egy friss látásmódú fiatal tehetség kezébe adják az irányítást.
Márpedig előremutatásból az Olimpiában soha nem volt hiány. A "minden nap frisset a piac kínálatából" elve mentén szerveződő konyha bőven megelőzte a korát a szezonális alapanyagok tányérra kerülését vagy éppen a slow food mozgalom melletti kiállást illetően.
Az Olimpia Vendéglőnek a teljesítménye alapján úgyszólván bérelt helye van az ország legjobb éttermei között a Dining Guide TOP100 Étteremkalauzban, 2019-ben 89 ponttal a 11. helyen végzett a VII. kerületi étterem, amely a maga puritánságával, rendhagyó lokációjával és gasztronómiai értelemben vett maximalizmusával továbbra is Magyarország egyik legjobb és legérdekesebb választása az ínyencek számára.
Cím: Budapest VII. kerület, Alpár utca 5.
Az étterem weboldala
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.