Hirdetés
Hirdetés

A séf, aki igazán komolyan (hülyére?) vette a Valentin-napot ünneplőket

SZERZŐ: DiningGuide
2022. február 16.
Eltelt az idei Valentin-nap is, felkerültek a virágos, lufis és rózsaszín ételfotók a közösségi médiába. Ünnepeltek a szerelmesek, és szilveszter óta talán először óriási forgalmat bonyolítottak a megfelelő árusok, cukrászdák, bárok és éttermek. 
Hirdetés

A Valentin-napi menük tételsorát tekintve a kulcsszó az afrodiziákum, legyen az nyers osztriga, kaviár, fürjtojás, szarvasgomba, spárga, zeller, édeskömény, ginzeng, szerecsendió, sáfrány vagy étcsokoládé.

Vannak azonban, akik nem a meghittséget keresik ebben az ünnepben (sem), hanem különféle eszetlen luxus gesztusokkal igyekeznek kifejezni szerelmük hőfokát. Hogy ki vitte eddig leginkább túlzásba a Valentin-napozást? Dubaj, Oroszország és Amerika garantáltan az élbolyt erősítik, de ezúttal nem egy megalomán ajándékozás lett a befutónk, hanem egy brit séf Valentin-napi menüje.

Adam Simmonds úgy volt vele, hogy ha van rá kereslet…

2014-ben Adam Simmonds Michelin-csillagos séf kínált nyolcfogásos vacsorát egy pesti garzon áráért. Az afrodiziákumokban tobzódó menü többek között lassan főtt kacsatojást, füstölt angolnát, atlanti kékúszójú tonhalat, garnélát, libamájat, sáfrányos rizottót, Wagyu marhát, fehér szarvasgombát, a világ egyik legdrágább kaviárját, az Almast, és természetesen ehető aranyat is tartalmazott.

Hirdetés

Az étkezés fináléja kopi luwak fagylalt volt. Talán ismerős lehet a név, ez a híres-hírhedt ínyenc (?) kávé, amely az ázsiai cibetmacska által korábban megevett, majd kiürített kávébabokból készül. Adam Simmonds romantikus vacsoráját mai számítás szerint potom 30.921.300 forintért rendelhették meg a szerelmesek (vagy a legkevésbé sem szerelmesek). Két főre, végül is… Képet nem is közlünk az exzluzív menüről, hiszen úgysem látnánk mást, mint osztrigát, kaviárt, rizottót és marha steaket. Na bumm.

A cibetmacskaürülék-kávé is erős versenyző, de ahhoz kell persze a leginkább sznobnak lenni, hogy egy méregdrága vacsorán porrá őrölt bogarakat vagy agancsokat fogyasszunk, hiszen ezeknek ősidők óta kivételes erejű fickósodást tulajdonít az emberiség, habár a nagy részük ma már tiltott vadászatok zsákmánya. A hülyeség, mint tudjuk, bármeddig fokozható, kíváncsiak lennénk, hogy a 30 millás afrodiziákmenü  vajon micsoda éjszakába torkolhatott, ekkora tuningot követően.

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram