Hirdetés
Hirdetés

„A konyhában mindennek a kezem alá kell dolgoznia”

SZERZŐ: diningguide
2018. április 11.
25 hektáron terül el a Lajvér Borház szőlőültetvénye és látványborászata, melynek panorámás tetőpontján helyezkedik el a Lajvér Bisztró. Sipos Norbert konyhafőnök Franciaországban töltött közel egy évtizedes tapasztalatát hozta haza csomagjában az étterem konyhájába. A konyhahigiéniáról a Lajvér Bisztró konyhájában Sipos Norberttel beszélgettünk, hogy megtudjuk, mit és hogyan használ egy profi séf.
Hirdetés

A borok készítésében megnyilvánuló magas színvonalú szemléletet a Bisztró is tükrözi, mely különleges helyszínt kínál 50-80 fős rendezvények lebonyolítására. A környék gazdag vadállományára és a helyi, friss alapanyagokra építjük ételeinket, melyek könnyen értelmezhető, letisztult ízvilágot képviselnek.
A szekszárdi borvidék szívében található bisztró ételeiben a magyar gasztronómia alapjait ötvözik a francia konyha kifinomultságával, mely könnyen értelmezhető, gazdag ízeket eredményez. A vendégek elégedettségéhez a minőségi ételek mellett a készítésük során jelentkező tisztítási feladatok hatékony elvégzése is hozzájárul.

Mi a legnagyobb kihívás a konyhában?

Vendégeink elégedettségéhez elengedhetetlen az ételeink minősége és a szálkai vendégszeretet, ugyanakkor a gyorsaság és a hatékonyság alapvető fontosságú egy profi konyhában. Egy 80 fős rendezvényre készülve mindennek a kezem alá kell dolgoznia, hiszen az ételeknek frissen és időben kell a vendégek elé kerülnie, ezt pedig több tényező is befolyásolja.

Milyen szempontok szerint választ konyhahigiéniai termékeket?

Konyhafőnökként számomra a higiéniai termékeknél a 3 fő szempont a termékek minősége, költséghatékonysága és adagolhatósága. Például ha a konyhánkban kiömlik az olaj vagy a víz, fontos, hogy gyorsan és higiénikusan fel tudjuk takarítani, ugyanakkor gazdaságos legyen a termékek használata.

Mit használ konyhájában?

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram