Hirdetés
Hirdetés

A húsvéti főzést bízzuk a profikra! 5 étterem gourmet csomagja sonkával, kaláccsal, minden földi jóval

SZERZŐ: DiningGuide
2022. április 7.
Jóllehet, még hátra van néhány nap a böjti időszakból, de a szemfülesebbek már most előrendelhetik húsvéti lakomájukat. Számos étterem esetében tapasztalhatjuk, hogy a pandémia hozományaként beépült életükbe a helyszínről elviteles, illetve a házhozszállításos gourmet csomagok készítése, köztük húsvéti pakkokkal is.
Hirdetés

A bőségcsomagok általában két fő jóllakását biztosítják, de igazán kompakt megoldásokkal találkozhatunk akkor is, ha egyedül nem állnánk neki egy egész sonka főzésének vagy a kalácssütésnek. A boxok mellett majdnem mindenhol van rá lehetőségünk, hogy a termékeket egyenként válogassuk össze. Bátran hagyatkozhatunk kedvenc helyeink ellátmányára, hiszen minden, ami az ünnepi asztalra kellhet húsvétkor, most itt van egy-egy dobozban.

Sonka, kalács, piros tojás a Babka Deliből

Újlipótváros egyik kedvenc Közel-Keleti étterme nem régiben egy kistestvérrel bővült. A Babaka Deliben már ráhangolódtak a tavaszra, mi pedig lassan átadhatjuk magunkat az elmaradhatatlan húsvéti vásáruknak. Az étterem több éves hagyományát viszi tovább a deli, azzal, hogy húsvétra kosarakat készít a vásárlóinak. Így idén sem maradhatnak ki a kínálatból az olyan Babka klasszikusok, mint a Lusták Kosara, melyben a főtt sonka, a kalács és a torma szentháromsága mellett találunk még retket, újhagymát és a nyuszi jóvoltából négy piros tojást is. Aki pedig nem vágyik egy teljes kosárra az önmaga állíthatja össze a menüjét készülnek majd babkák és fonott kalácsok, a bátaszéki Stelcz hentes jóvoltából hét fajta sonka, de a deli klasszikus kínálata is elérhető lesz, így könnyen kiegészíthetjük a megszokott ételsort újdonságokkal is.

Ár: Lusták Kosara: 15.500 Ft

Rendelés: [email protected] vagy a +36300140111 telefonszámon

A fotó 2020 húsvétján készült / Fotó: Babka Budapest

Húsvét (nem csak húsevőknek) a KIOSK-ból

A KIOSK-ban és a tavasz közeledtével a KIOSK Gardenben hatalmas élet folyik, hiszen a város egyik legkeresettebb ebédmenüje az övék, este kedvelt vacsorázóhely, illetve bár, hétvégente pedig szórakozóhely is. Emellett pedig nem áll tőlük távol, hogy az ünnepekre elviteles csomagokkal álljanak elő, és ezeknek szinte mindig van valami egyediségük: prezentáltak már karácsony tájékán amerikai fúziós menüsort, most pedig a KIOSK Budapest húsvéti ízeit csempészhetjük be az otthonunk falai közé. Boxaik között pedig nem csak a sonkaimádók, de a vegetáriánusok is megtalálják számításaikat.

A teljes kínálat az alábbi linken elérhető, a vega box tartalma:  karfiol egészben sütve, fűszermorzsa, koriander, zöld fűszeres túrókrém, curry-s tojáskrém, savanyított zöldségek, céklás hummus, tavaszi friss zöldségek, töltött tojás, kovászos cipó, házi fonott kalács.

Árak: KIOSK Húsvéti Box 14.800 Ft, KIOSK Húsvéti Vega Box 12.900 Ft, KIOSK Kenegetősök, 3. 950 Ft

Rendelés itt!

A KIOSK vegabox finomságai / Fotó: KIOSK

Nyuszi Deli a Paletta Bisztróból

A Paletta egy sokszínű pesti művészbisztró, ahol mindig zajlik az élet. A pandémia alatt delikátesszé alakultak át, és bár azóta már visszazökkentek a korábbi kerékvágásba, továbbra is megragadnak minden alkalmat a gasztronómia kreatív népszerűsítésére a pop-up pizzázótól a kovászos pékség felállításán át a grill- és BBQ-eseményekig. A húsvéti ünnep alkalmára újranyit a Paletta Nyuszi Delije, hogy a vidékről a fővárosba szakadtaknak is legyen hova fordulni, ha nem akarnak bajlódni a sonkával, tojással vagy a kaláccsal. A csomagban újhagyma, hónapos retek, zöld paprika, házi torma és 1 palack Bezerics Szexi gyöngyözőbort is tartalmaz. Kalácsból háromfélét készítenek, húsvéti fonott kalácsot, tengeri sós-medvehagymás fonott kalácsot és csokis legyezőkalácsot.

Ár: Reggeli húsvéti box kétszemélyre 9.900 Ft

Az előrendelés április 13-ig lehetséges.

Előrendelések átvétele:
04.15. 11:30-22:30
04.16. 11:30-22:30
04.17. 10:00-22:30

Rendelés itt!

A fotó a 2020-as húsvéti Paletta brunch-on készült / Fotó: Paletta Budapest

Bőségkosár pezsgővel, mangalicával, sárgatúróval Etyekről: Rókusfalvy Fogadó

Drukkoljunk a jó időnek, hiszen egy etyeki kirándulás kétségkívül nagyszerű program a húsvéti ünnepre. Rókusfalvyék pedig ismét rengeteg finomsággal várnak bennünket: a lokálisan előállított csemegékből álló kosarukkal akár ott helyben is tábort verhetünk, ha az átvételt követően nem bírnánk kivárni, míg hazaérünk. A gondosan összeválogatott kosár egy palack pezsgőt, fonott kalácsot, főtt sonkát, mangalicaszalámit, sárgatúrót, sült római salátát, kézműves sajtot és répatortát tartalmaz, akár négy fő is jóllakhat vele.

Ár: 24.900 Ft

A csomagot személyes átvétellel lehet megrendelni, melynek helye és időpontja: 2022. április 13-15. között, a Rókusfalvy Fogadó

Rendelés itt!

Fotó: Rókusfalvy Fogadó

Húsvéti örömök kacsamájjal, kacsarilette-el: Zsidai Home

A világjárvány hívta életre a Zsidai Home-ot, amelynek a pandémián túl is szán jövőt a Zsidai-cégcsoport. Modern konyhatechnológiák segítségével úgy adják át az ételeket, hogy csupán 4-5 percet kell foglalkoznunk velük otthon. E praktikus megoldás fogásai túlnyomórészt a magyar vonalat képviselik, így jól illeszkedik a koncepciójukba a húsvéti csomag kínálata is.

Ebben füstölt húsvéti sonka, mogyoróba forgatott kacsamájpaté, petrezselymes tépett kacsarilette, ropogós húsvéti kalács, házi hagymalekvár, savanyú uborka, gyöngyhagyma és természetesen az elmaradhatatlan házi torma található.

Ár: 5.590 Ft

Rendelés itt!

Fotó: Zsidai Home

 

 

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram