Hirdetés
Hirdetés

A gasztrorajongók a Phoodle-t nyomkodják: ha tetszett a szókirakós Wordle, itt a játék kulináris változata

SZERZŐ: DiningGuide
2022. május 23.
Martha Stewart is rákattant.
Hirdetés

Nemrég világszerte tömegek napjaiba lopta be magát a Wordle, a lehető legegyszerűbb megjelenítésű online szófejtő játék, ami nem villog és nem pörgős, nem 3D-s, mondhatni fapados az egész, mégis óriási táborral bír. Minden nap egy angol szót kell kitalálni, de összesen csak hat kísérletet tehetünk rá. A Wordle olyan siker lett Amerikában, hogy ismeretlen összegért felvásárolta a New York Times.

Januárban aztán megjelent a Wordle magyar verziója, a böngészőkben elérhető Szózat, amit szintén lelkesen fejteget az internet népe. A nyílt forráskódú játék "tech múzsája Vőfély Rozi, a programozói módosításokat pedig Danka Miklós végezte", szól a játék ajánlása.

Mobilplatformokon is megjelentek a magyarított Wordle-szerű játékok, mint a Szó napot! vagy a Szóvadász.

Nem sokáig várattak magukra a tematikus Worlde-verziók, mint a madarakra szakosodott BRDL vagy a földrajzi szavak kitalálására specializált Worldl.

https://www.instagram.com/p/CdVoQEPO_kv/?utm_source=ig_embed&ig_rid=161ea115-2469-4827-a1f7-a724f6fdeca8

Aki kedveli az efféle fejtörőket, annak örömmel jelentjük, hogy a gasztrorajongóknak itt a Phoodle. A szókirakóban minden nap az angol kulináris szókincs egy-egy szavát kell megtalálni a Wordle logikája mentén.

Hasraütésszerűen tippelünk egy ötbetűs szót: a szürke színű betűk nem találtak; sárgával jelzi, ha a betűt eltaláltuk, de rossz helyen. Zölddel jelöli a játék, ha stimmel a betű és annak helye is a kitalálandó szóban.

A játékot egy szakácskönyvszerző, Julie Loria alkotta meg – írta meg a Food & Wine. A játékosoknak minden nap ki kell találniuk egy ételekkel kapcsolatos szót, ami épp úgy lehet egy élelmiszer, mint híres szakács vagy konyhai eszköz. A Phoodle mindemellett játékosan oktat is, ugyanis szórakoztató tényekkel, tippekkel jutalmazza meg a napi szó kitalálóit, valamint egy heti meglepetés recepttel is megajándékozza a játékosokat.

Angol nyelv gyakorlására is kiváló a fejtörő, a Phoodle ezen a weboldalon elérhető el.

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram