Ma látott napvilágot a hír, miszerint a Lánchíd pesti hídfőjénél található szálloda két évre bezárja kapuit. Az ötcsillagos hotel éttermében rendszeresek voltak a gasztronómiai, boros és divatesemények. A Sofitel Budapestben került sor a 2012-es Dining Guide Év Étterme gálára, a közelmúltban pedig itt rendezték többek között a Gyengébb? Nem! című, nő és bor tematikájú kóstolókat. Étterme, a Paris Budapest volt a helyszíne hat évvel ezelőtt azoknak a Bocuse d'Or által szervezett gálavacsoráknak, amelyeken Michelin-csillagos francia séfek, Alain Caron, Chris Salans és Patrick Jeffroy főzött közösen magyar szakácsokkal.
Az egykori Atrium-Hyatt hotel tavaly került új tulajdonosához, vételára meghaladta a 30 milliárd forintos összeget. A luxusszálloda a magyar-amerikai cégcsoport, az Indotek Group portfóliójába került, írta meg tavaly a HVG Online.
Idén november elején arról cikkezett az Index.hu, hogy a csoportos létszámleépítés mellett döntöttek a teljes felújítás előtt. Ugyancsak az Index értesülése szerint a hotel a járvány miatti hatalmas tavaszi visszaesés (és időleges bezárás) idején a dolgozói létszáma 70%-át képes volt megtartani, ezt követte a novemberi bejelentés a további leépítésekről.
A két évre tervezett felújítás ideje alatt a szálloda teljes területét és minden szolgáltatását üzemen kívül helyezik.
A Déryné főpincére, Pergel József 27 éven át a Hyattben dolgozott:
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.