A közösségi média világában a vendéglátóhelyek is igyekeznek újabb és minél látványosabb ötletekkel előállni, hogy akár egy tál étel, egy csésze kávé is minél izgalmasabbá és insta-kompatibilsebbé válhasson. A mályvacukorból formázott állatfigurák, és a szivárványszínű latte őrülete után most a legeredetibb ötlet — amely a kínai Mellower Coffee-ban pattant ki egy feltehetően cukorőrült fejéből — nem más, mint a cukoreső.
https://www.instagram.com/p/CNTtsMnngll/
Kivételesen szó szerint érthetjük a kifejezést: ha ezt a kávét rendelik, akkor egy csésze americanot szolgálnak fel, ami felett egy kis fémkar segítségével egy egész hófehér vattacukor felleg lebeg, és lassan, a forró gőz hatására kezd el beleolvadni a kávéba; ezzel azt a hatást keltve, mintha egy bolyhos felhőből esne az eső. Ha elég türelmesen vár a vendég, akár egy teljes pálcányi vattacukor is eggyé válhat a kávéjával. A plusz cukor kérése biztosan elmarad.
https://www.instagram.com/p/CPfq35snouM/
Az Instagramon az influenszerek megőrültek ezért a kávéspecialitásért, és kivételesen senkit nem érdekelt, hogy ebből bizony nem kapható cukormentes verzió. Úgy tűnik, a látvány az egészséges életmód rovására mehet, de talán tehetünk néhány édesen bűnös kivételt.
https://www.instagram.com/p/CM3E2-kFsO5/
Sajnos a Mellower kávézók csak Kínában, Szingapúrban és Dél-Koreában léteznek, de nem csodálkoznánk rajta, ha európai dizájnkávézók és cukrászdák másolnák le az émelyítő cukoresőt.