Nem kell ahhoz mimózalelkű vegánnak lenni, hogy egy kissé hátrahőköljünk az új ázsiai hóborton.
https://www.instagram.com/p/BkhgQuoBgHk/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_loading_state_control
A szálak (és a jégkrém-kutyaszőrök) Taivanba vezetnek
Mégpedig Kaohsziung város J.C.co Art Kitchen nevű desszertműhelybe. Nem állítjuk, hogy tobzódunk az információkban, hiszen általunk is elolvasható leírást nem ad a cukrászművész. Akire talán tényleg nem túlzás a művész szót használnunk, hiszen a sharpei kutyakölyköket zavarbaejtő élethűséggel alkotja meg.
https://www.instagram.com/p/Bm8egOpBwhm/
Az interneten óriásit ment az elmúlt hónapokban a jégkrémkutya, mára pedig a J.C.co Art Kitchen napi 100 darabban limitálta a sharpei-ek készítését. A kb. ezer forintért vesztegetett édesség fő alapanyagai a mogyoróvaj, a csokoládé – és azok a tűpontos tajvani kezek, akik egy szobrász aprólékosságával alkotnak meg minden pofaredőt és még némi szőrösséget is.
https://www.instagram.com/p/BlIFrC8BFhF/
És hogy miért okoz sokakban mégis ellenérzést? Persze, mindannyian szeretjük a jégkrémet, meg a kiskutyákat, de kanállal levágni mondjuk a fejüket. Mindenesetre furcsa.
Íme, videón is: