Az egykori kis kocsma nagy átalakuláson ment keresztül az elmúlt időszakban, köszönhetően az épületet gondozásba vevő, a fővárosból idetelepült testvérpárnak. Tóth Miklós építőmérnök keze nyomát le sem tagadhatná a hely; Tóth Ádám, az egykori filozófia tanhallgató, majd kereskedőből lett borász hatását sem kell sokáig kutatnunk.
A borbárnak otthont adó kicsiny épületben több, mint húsz badacsonyi borász körülbelül 50-féle tételét kóstolhatjuk. Az érdemleges borokat felmutató badacsonyi pincészetek mindegyike képviselteti magát tehát a kínálatban. "Koncepció volt a válogatásnál, hogy minden termelőtől egy lazább, könnyedebb és egy komolyabb tételt tartsunk. A Szent György-hegyi Gilvesy Pincészettől például a Bohém Cuvée és a Tarányi dűlőszelektált képviseli ezt a kettősséget" – avat be Ádám az elképzelésükbe.
A hely komoly vállalása, hogy a balatoni holtszezonban, ősszel-télen-tavasszal is végig nyitva kívánnak tartani. Érdekesség lesz, hogy minden héten más vendégborászt terveznek vendégül látni, szélesítve a Badacsonyra szabott kínálaton. A merész nyitvatartás ki nem mondott üzenete, hogy a Balaton és a Badacsony a hűvösebb hónapokban is gyönyörű, nem csak strandidőben vonzó utazási célpont.
Tomajon járva érdemes megpihenni a Pláne Badacsonyban, majd választásunkkal kiülni a borteraszra, és elmélázni, hogy Hundertwasser-ihletettségű ez a házikó, avagy sem. A filozofálgatáshoz sajt- és sonkatálak, pástétomok jelenthetik a kíséretet, helyi finomságokból, badacsonyi módra.