Hirdetés
Hirdetés

"3 Michelin-csillagos fagyizás" Spanyolországban

SZERZŐ: DiningGuide
2019. szeptember 2.
Egy 3 Michelin-csillagos éttermet vivő (pastry-)chef és valóságos legenda édességüzletében nyalni a fagylaltot? Kár kihagyni ezt a kuriózumszámba menő élményt, ha az alábbi spanyol városok valamelyikében járunk!
Hirdetés

Jordi Rocát nem érdemtelenül nevezik a spanyol gasztronómia Willy Wonkájának. A világ gasztronómiai elitjébe tartozó katalán testvértrió jóformán mindent elért, amiről ezen a pályán álmodni lehet. Éttermük, az El Celler de Can Roca kétszer is világelső lett a World’s 50 Best Restaurants szavazáson, és tíz éve rendületlenül tartja a három Michelin-csillagát. A kulináris díjak tucatjait besöprő Roca-fivérek "édességfelelősét", Jordi Rocát választotta már a neves brit Restaurant Magazine a világ legjobb cukrászséfének.

Jordi Roca / Kép forrása: www.cellercanroca.com

A legfiatalabb Roca rá is játszik a csokigyáros fantáziavilágbeli figurájára, például a Rocambolesc nevű fagylaltozóinak berendezésében és édességeiben is finoman visszaköszön a pszichedelikus csokivilág. Kis ínyencség a harmadgenerációs vendéglátós kapcsán, hogy míg két fivére, a séf Joan és a sommelier Josep mindig is az éttermi közegben képzelte el magát, akár csak a szüleik és nagyszüleik, addig Jordinak más tervei voltak – míg aztán meg nem adta magát ő is rendeltetett sorsának, és vált a világ egyik legmagasabban jegyzett cukrászséfévé.

@rrrocambolesc Instagram

Jordi Roca azonban nem csak a molekuláris gasztronómia és fine dining földtől elemelkedett világában gondolkodik, noha róla magáról éppen úgy tartják azok, akik személyesen ismerik ők, hogy a három fivér közül a legelvontabb, legművészibb figura. Kreacióit azonban nem csak a háromcsillagos (luxus)étteremben kóstolhatja a gourmet közönség, hanem például a négy fagylaltozójának egyikében is. A helyszínek: Girona, Alicante, Barcelona és Madrid városai.

Játékosság, kulturális utalások, rengeteg variációs lehetőség, amelybe a vendégek is be vannak vonva, és persze az ízek össztánca... Egy elérhető és garantáltan emlékezetes élmény azok számára is, akik nem jutnak el az éttermükbe, de belenyalnának Rocáék ízeibe.

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram