Hirdetés
Hirdetés

Ma az Instagramon, holnap a Nomában!

SZERZŐ: Lami Juli
2017. július 31.
Most, hogy Mexikó már a múlté, René Redzepi és a Noma csapata minden erejével azon van, hogy a lehető legütősebb nyitást hozzák össze a Noma 2.0-nak ez év végére. Úgyhogy most a kedvenc passziójuknak hódolnak (persze a főzésen kívül). Ez pedig nem más, mint a gyűjtögetés.
Hirdetés

A csapat az egész nyarat azzal tölti, hogy farmokat és halászatokat látogat, valamint gyűjti az inspirációt is a környékről, a szomszédos északi országokból. (Itt például Norvégia partjainál búvárkodott.) Szerencsére Redzepi nem fél megosztani az újdonságokat a közösségi médián, így kapunk némi bepillantást abba, mi várható az új Noma étlapján.
Arról már beszámoltunk, hogy közben piacra dobott egy olyan alkalmazást is, amelynek segítségével a dánok (egyelőre csak ők, de a kezdeményezést előbb-utóbb biztosan nemzteközivé fogja tenni) megtanulhatják, mi az, ami ehető a környezetükből, és hogyan kell a természet ajándékaival bánni.

És hát a Noma teremtője nem a levegőbe beszél: ő is serényen gyűjtöget, hogy a természet gazdagságát a tányérjain is megmutathassa.

Arról is beszámoltunk már, hogy aki nem bírja ki addig, míg megnyit az új étterem, annak sem kell teljesen nomamentesen élnie, hiszen a Noma régi helyén megnyitott a Barr, Koppenhágában pedig ezekben a pillanatokban is zsúfolásig tele van az új pop-up Noma.
És hogy közben miket vadászik Redzepi és csapata? A gelériában megmutatjuk. (Képek forrása.)

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram