Hirdetés
Hirdetés

27 ezren szavaztak: A világ 50 legcoolabb városrésze között a "Bartók Boulevard"!

SZERZŐ: DiningGuide
2019. szeptember 18.
Végre nem egy átlagos lista!
Hirdetés

Cikkünk 2019 szeptember 18-án jelent meg, ekkor a TIME OUT listáján 41. helyen szerepelt a Bartók Béla Boulevard. 2021-ben a 7. helyen végzett Újbuda.

Pontosabban az utazóközönség döntött, hiszen az a 27 ezer ember, akinek a szavazata számított a cool lista felállításához, bizonyára az utazási élményeire támaszkodott, amikor a világ legcoolabb városrészeire voksolt. A TIME OUT magazin a világ minden földrészével foglalkozik Amerikától Afrikán át Ázsiáig, az utazók választásait segítve (Budapesttel is számos alkalommal foglalkoztak már).

Igencsak menő listára került fel most a Bartók Béla út, és külön coolság, hogy nem ítészek elitköre, hanem egy komoly bázist megmozgató közönségszavazás döntött.

Olyan városrészek közé sorolták a Gellérthegy lábánál lévő szakaszt, mint a New York-i Astoria, Tokió Shimokitazawa negyede, amiből máris látszik, hogy

egy valódi cool listával állunk szemben.

Közelebbi példákkal élve: Berlin Wedding negyede került fel rá, amiről a helyiek jó tíz éve mondják, hogy "nemsokára nagyon be fog futni". Mivel ez egyelőre várat magára, itt még sokkal berlinibb a város, mint a jó ideje felkapott Kreuzberg, Neukölln vagy a Mitte. Berlini alatt ezúttal egy olyan, minden ízében színes városrészt értve, ami nem elsősorban a turizmusról szól, és egymást érik a helyi éttermek, bárok, üzletek. Párizsból is a legkevésbé sem a makulátlan eleganciájáról híres Strasbourg-Saint-Denis került a top helyszínek közé, valamint Londonnak is a Peckham nevű déli negyede, ami egyenesen rossz hírűnek számít.

A "világ legjobbja" szintén egy olyan főváros lett, amely lepukkant bájáról híres, annak is egy street arttal tarkított negyede: a lisszaboni Arroios végzett az első helyen.

És ha már coolság: arra azért most valószínűleg sokan elégedetten bólintanak itthon, hogy nem a VII. kerületi bulinegyed került fel a listára, hanem egy olyan, a turisták által kevésbé látogatott, szintén történelmi városrész, amely sokkal inkább az autentikus Budapest képét villantja fel.

A Bartók Béla út ezen szakaszán és vonzáskörzetében az utóbbi években szó szerint megsokszorozódott a legkülönbözőbb stílusú kávézók, éttermek, sütizők, valamint kis galériák és kulturális terek száma. Köszönhető ez részben a Bartók Béla Boulevard kulturális programsorozatnak (a cikk címében ezt az elnevezést kölcsönöztük), a vállalkozó kedvű újbudai vendéglátósoknak, az aktív és nyitott helyi lakosságnak, az egyetemistáknak, és persze azon turistáknak is, akiknek az érdeklődése nem korlátozódik a "vigalmi negyedre".

A teljes lista itt elérhető!

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram