Hirdetés
Hirdetés

Wang Mester átlépi az íratlan etikettet: a Moziumban felrázták a kínálatot

SZERZŐ: DiningGuide
2021. augusztus 13.
Koktélt kínaiban? Kelet és nyugat bódító találkozása Y-poharakban.
Hirdetés

Fotók: Hankó Viktor

Legújabb étterme, a Mozium "tulajdonképpen megkövetelte a koktélokat” – mondja Magyarország leghíresebb kínai étteremtulajdonos-séfje, Wang Mester, aki átlépte a hazai kínai éttermek íratlan szabályát, és koktélokkal is csábít Pasarétre. Avagy miért is ne fojthatnánk le az "Ég és föld" marhaoldalast, a szecsuáni tarisznyarákot vagy az "Egy falat mennyország" desszertet színes koktélokkal?

Cheers! Wang Mester és a csúcs zöld teából készülő Tea'tini

“Tudom, hogy ez így túl egyszerűen hangzik, de az a helyzet, hogy a koktél az egyik legjobb ital. Szinte végtelen lehetőséged van arra, hogy különböző ízeket létrehozhass, ráadásul ezt úgy teheted meg, hogy még szép is legyen a végeredmény” – meséli Wang Mester az okokat, hogy miért szeretett volna koktélokat is a Pasaréti úti étteremben. “Fontosnak tartom azt is, hogy

előttünk egyáltalán nem volt olyan kínai étterem Magyarországon, ahol ilyen italkínálattal találkozhattak volna a vendégek. Még a Gizella úton sem.

Egyszerűen azért, mert nem voltak meg a lehetőségeink erre. Viszont ez a vadonatúj hely a belső tereivel és a hangulatos teraszával tulajdonképpen megkövetelte a koktélokat” – mondja Wang, hozzátéve azt is, hogy “természetesen én is a minőségi italfogyasztás híve vagyok. Szeretem az izgalmas, érdekes italokat.”

Wang tisztában volt azonban azzal is, hogy ehhez szakmai segítségre lesz szükség. Merényi Vanesszát a Mozium étteremvezetője, Igar Csaba ajánlotta Wang figyelmébe. Vanessza korábban a Leo Rooftop Barban és a belvárosi Toprumban dolgozott.

A koktélsor felépítése az ifjú bártendernek, Merényi Vanesszának köszönhető. A koktélklasszikusok "újrakevert" változatain túl izgalmas újdonságok, sőt kifejezetten ázsiai mixek is helyet kaptak a Mozium bárpultján. “Más pozíciókban kezdtem, nem a bár volt eredetileg a terepem, de az évek során azonban beleszerettem a koktélokba” – meséli a Mozium bármenedzsere. “Bár eleinte csak kíváncsiságból kísérleteztem a különböző italokkal, hamar kiderült, hogy jó érzékem van hozzá”. Bár a Toprumban még az jelentette a sikerélményt, hogy felkerült az egyik saját koktélja az itallapra, a Leo-ban ennél már messzebb merészkedhetett, végül pedig Igar Csaba ajánlására bekerült Wang Mester budai csapatába.

Ázsiai koktélok: Saké Mojito, Tea'tini-t, Mulan és (a nem ázsiai) Very Angry Goose

A koktéllap egy szekciója Ázsiát idézi: ilyen a Mulan, amelynek licsi likőr és kínai rózsapárlat jelenti az alapját, vagy a Sake Mojito, amely a japánok ősi alkoholos italából, a szakéból készül. Az ázsiai vonalat erősíti a kiváló minőségű zöld tea kivonatából készült Tea’tini is.

Egy kis nyitottsággal új szintre emelhető a Wang-élmény: ízek és világok találkozása a poharakban.

Tovább olvasok:

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram