A lenyűgöző tóvidéken a legfelkapottabb szállodák nem az elegáns bútorokkal és élénk co-working terekkel rendelkező hotelek, hanem az évszázados múltú nyári paloták aranyozott felületeikkel és freskóikkal. Hasonlóképpen az étterem, ahol nem lehet asztalt kapni nem egy divatos vegán hely, hanem egy évtizedek óta működő családi trattoria. Még a választott közlekedési eszközök, a mahagóni motorcsónakok, amelyek a VIP-eket egyik csillogó hotspotból a másikba viszik - is egy másik korszakot idéznek.
Ezért ritka, hogy valami teljesen új - legyen szó szállodáról vagy étteremről - feltűnjön a színen, és még kevésbé gyakori, hogy megragadja a Comói-tó jól szituált látogatóinak figyelmét.
Vista Palazzo Lago di Como
A Vista Palazzo Lago di Como, egy elegáns butikhotel tavaly nyáron nyitotta meg kapuit a város központjában. A Piazza Cavour téren álló, felújított velencei stílusú palota négyemeletes épülete a Passera család víziója, akik már közel egy évszázada a Comói-tó környéki vendéglátóiparban tevékenykednek. A szálloda esetében elmondhatjuk, hogy sikerült ezen a legendásan nehéz színpadon, a híresen kritikus közönség előtt is olyat alkotniuk, ami megérdemli a figyelmet és az elismerést.
A helyszín
Nagyszerű helyen, a Piazza Cavour téren, a tó partján lévő nagy sétálóutcán található. Az 1800-as évekből származó, lazacrózsaszín velencei stílusú épület diszkrét bejárata is a Piazza Cavour térre nyílik.
Egy kőhajításnyira van a történelmi központtól, ahonnan a város összes látnivalója gyalogosan is elérhető, a hajóállomás pedig éppen az út túloldalán található, ahonnan rendszeres járatok indulnak a tó körüli célállomásokra. Milánó egyórás autóútra van délre, míg St Moritz sípályái és más síközpontok is csupán kétórányira.
Az épület
Az elegáns butikhotel nyolc szobával és nyolc lakosztállyal várja vendégeit. Elegáns belső terekkel, amelyek az olasz kézművesség legjavát mutatják be: egyedi mahagóni szekrények a közösségi helyiségekben, kézzel készített mosdókagylók és szerelvények a fürdőszobákban, valamint kényelmes bársonyfotelek és kanapék mély, merész árnyalatokban - például zafírkék, bíbor és borostyán -, amelyek a kényelem az otthonosság és a béke érzését árasztják.
A legfelső emeleti étterem és bár meghitt és hangulatos. A választék kiegészül egy kis könyvtárral, olyan hely, ahol egy kanapén elmerülve eltölthetünk néhány órát egy ital és könyv társaságában. Ahogy a neve is jelzi, a szálláshelyről széleskörű kilátás nyílik a tóra, amelynek jachtokkal tarkított vize és napozóágyakkal szegélyezett partjai a szálloda tetőtéri bárjából és étterméből csodálhatók meg a legjobban.
A programok
Ez egy városi butikhotel, itt nem találunk tóparti úszómedencét vagy éppen hatalmas wellness-részleget. A szolgáltatások a vonzó negyedik emeleti bárra, étteremre és társalgóra korlátozódnak, ahol a két aprócska, pultos teraszról gyönyörű kilátás nyílik a tóra.
Kérésre azonban rengeteg szolgáltatást lehet szervezni, beleértve a szobán belüli masszázst, személyi edzőt, bevásárló körutakat Como és Milánó környékén, borkóstolást a közeli Franciacorta régióban. És természetesen privát hajókirándulásokat a tavon, elegáns mahagóni Riva hajókon. A kalandvágyóbbak pedig repülőgépes kirándulásokat tehetnek a tó felett. A személyzet barátságos és professzionális, szakértő és barátságos kiszolgálást nyújt.
A szobák
Minden szoba vonzó és ízlésesen berendezett, kézzel készített olasz bútorokkal, köztük a Dedar elegáns textíliáival, kézzel készített fa- és sárgaréz lámpákkal. Az ágyak fölött falikárpitok, némelyikben virágos zöld motívumok, máshol elegáns fekete és aranyszínű madár- és virágminták, a vastag függönyök, az elegáns fapadló és a merész színekben pompázó bársonyfotelek otthonos hangulatot teremtenek.
A szobák igazi ékei a fürdőszobák: gyönyörűek, fehér márvány és feltűnő ónix pultokkal és mosdókagylókkal, amelyek különböző vonzó árnyalatokban pompáznak - eau de Nil, mustár, galambszürke, szénfekete, borvörös és palackzöld -, valamint elegáns szabadon álló kádakkal és nagy esőzuhanyokkal, amelyek Etro piperecikkekkel vannak felszerelve.
Gasztronómia
A negyedik emeleti étterem és bár kitűnő hely az étkezéshez; ha kötetlenebb formában szeretnénk egy-egy falatot elfogyasztani, a terasz egyik pultján megtehetjük. A félszigetről származó szezonális alapanyagokból (szicíliai citrom, campaniai paradicsom, piemonti és toszkánai fassona és chianina marhahús) Stefano Mattara vezető séf a hagyományos olasz ételek kreatív változatait kínálja.
Az étkezési időn kívül egész nap egyszerű nemzetközi ételeket, például hamburgereket és klubszendvicset kínálnak. A reggeli svédasztalos kínálatában gabonapelyheket, gyümölcsöket, frissen és helyben készült péksüteményeket, felvágottakat és sajtokat találunk. A választékot természetesen kiegészítik az A la carte rendszerben megrendelhető finomságok, amik az Eggs Benedict-től az egyszerű omletteken át, a palacsintáig és egyéb édességekig terjednek.
Forrásaink voltak:
Tovább olvasok:

A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2023-ban.