Minden 2011-ben kezdődött, Montreal városában. A Lufa Farms alapítói innivatív, városi megoldást próbáltak találni, hogy a legfenntarthatóbb módon termesszenek zöldségeket és gyümölcsöket. Mára világelsők és követendő példák, hiszen összesen négy, esetenként 15 000 négyzetméteres üvegházakat üzemeltetnek, rendhagyó módon nem messze a várostól, hanem fölé emelkedve. Óriási raktárépületek tetejére telepítve.
Úgynevezett hidroponikus növénytermesztéssel foglalkoznak — ilyenkor nem a talaj közvetíti a tápanyagot, hanem egy másik közeg, ami a Lufa Farms esetében nem más, mint a kókuszháncs. A beporzást ugyanúgy méhekre, darazsakra, katicákra bízzák, akik segítenek távoltartani a levéltetveket is, nincs szükség vegyszerek, peszticidek használatára. A zöld szemléletet az üvegházak ellátásakor is szem előtt tartják: napelem paneleket, esővíz-gyűjtőket használnak és minden szerves szemetet komposztálnak.
Amellett, hogy szigorú sztenderdek vonatkoznak a terményre, (így tényleg prémium minőséget adnak ki a kezükből) fontos a mennyiség is. Erről úgy nyilatkoznak, hogy minden héten tízezer család vitaminellátásáról gondoskodnak. Hetente 12 tonna paradicsomot és padlizsánt is leszüretelnek. Az egyéni vásárlóknak online lehet feliratkozni a heti vitaminkosárra, 20-30 dollár értékben szállítják ki a friss termést.
A leghatékonyabb módon fedik le a város üzleteit, szupermarketeit és éttermeit is. A Lufa Farms jelenleg még "csak" 1%-át biztosítja a város zöldségellátásának, de 2021-re megcélozzák a 2%-ot is.
Tárgyalnak az Egyesül Államokkal is, Denver, Chicago és New York raktárépületeinek tetejére telepítenének hasonló rendszereket.
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.