Hirdetés
Hirdetés

Tütüről cukorra váltani: ezek a virágok cukorból, egy torta pedig akár hónapokig készül

SZERZŐ: DiningGuide
2019. október 7.
Jól nézzék meg a képeket, az összes virág cukorból készült.
Hirdetés

Maggie Austin foglalkozása eredetileg balerina volt. Tütüről váltott a desszertek világára.

Pedig most őszintén:

elsőre nem azt gondolnánk, hogy a volt balerina virágkötőnek képezte át magát?

Hát, nem. Austin fő témáját egyértelműen a virágok jelentik, de ezek

hiperrealisztikus cukrászművek.

Egyetlen virág, mint például a fenti bazsarózsa a képen, napokon át készül.

Egyetlen tortájának elkészítése pedig akár

heteket, sőt hónapokat is igénybe vehet.

A hölgy egészen elképesztő technikai tudással rendelkezik mind a cukorvirágok készítését, mind a virágok ismeretét illetően.

Íme, egy tőle szokatlan kreáció, Frida Kahlo életművének emlékére. Ilyen sok és élénk színnel ugyanis jellemzően nem dolgozik.

Műveinek alapanyaga a cukortészta, amely kiválóan formálható és ehető, de Austin desszertjeit valószínűleg nem sokan falatozzák el, hiszen gyönyörű és tartós dekorációk.

A cukrász vizuális világához legközelebb a vintage és a shabby chic stílusok állnak, amelyeknek világszerte hatalmas rajongótáboruk van.

Maggie Austin olyannyira befutott az édességkülönlegességeivel, hogy rendeltek már tőle a washingtoni Fehér Házba, hollywoodi celebpartikra és királyi esküvőkre is.

Az alábbi képen látható tortához kivételesen a pillangók adták a fő inpsirációt, az alkotás egyébként a cukrász stílusához mérten túldíszítettebb annál, mint ami igazán kézre áll neki.

Austin egy sérülésnek köszönhetően szakított a profi balett-táncos karrierrel, és nézett új hivatás után. Így néz ki az, amikor egy szerencsétlenség minden addiginél nagyobb szerencsét és sikert szül.

A képek forrásai 1, 2.

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram