Hirdetés
Hirdetés

Tripláz a Tuning Burger: a főváros 3 pontján tuningolhatunk ezen a nyáron

2021. június 9.
Három új helyszínen elérhető ezen a nyáron az egyik legszínvonalasabb burgerező, a Tuning, akik nem csak a külvárosi helyszínekkel lépnek ki eddigi komfortzónájukból, hanem a kínálatukon is színesítenek.
Hirdetés

A VII. kerületi Akácfa utcában ismertük és szerettük meg, majd a Liszt Ferenc térre is beköltözött a Tuning Burger csapata. Jegyezzük meg a nyárra, hogy a két belső kerületben ideiglenesen nem lesznek elérhetők, viszont szó sincs búcsúról. Mindkét pesti helyszínre visszatérnek ősszel, addig is izgalmas szabadtéri kitelepüléseken tuningolhatunk.

Teraszozás a Liszt Ferenc téren / Fotó: Tuning Burger

Nem titok, hogy óriási kihívást jelent a bulinegyedben sikeresnek bizonyult vendéglátóknak túlélni a posztcovid időszakot. Erdélyi Róbert, a Tuning Burger atyja, street food- és hússzerelmes úgy döntött, hogy előremenekül, és a város több, távoli pontján is megismerteti a helyi közönséggel a Tuning nevet. Így tett már korábban is, ugyanis a pandémia alatti bezárások idején is berúgták a motort, megjelentek az ételrendelős platformokon, valamint a csapat átszervezésével saját kiszállítást is vállaltak Budapesten.

Fotó: Tuning Burger

Tudható volt, hogy a belváros nem egyik pillanatról a másikra fog felocsúdni a veszteségekből, és tény, hogy jelenleg a turistáktól és bulizóktól hangos pesti utcák egyelőre néptelenek az elmúlt évtized őrületéhez képest. A Tuning bővülő csapata tehát három osztagra bomlik, és két Duna-parti, valamint egy külvárosi helyszínen durrantják be a grillt és a szmókereket.

A Csini, a Bálna és egy kultgyanús helyszín Kőbányán

Nem lőnénk le előre a poénokat, de a harcedzett Tuning-vendégeknek is sok újdonságot tartogat a nyár. Többek között sörkorcsolyák, tapasok és ínyenc kolbászok frissítenek a kínálaton. A kiváló minőségben dolgozó Ozsvárt műhelytől olyan ínyenc műremekeket kóstolhatunk, mint a klasszikus bajor kolbász, áfonyás szarvaskolbász, marhából pedig zöldfűszeres, köményes, aszaltszilvás és mustáros fog megfordulni a Tuning grilljén. No, de hol is pontosan?

Ozsvárt-kolbászok, Pitbox, Bálna Terasz / Fotó: Tuning Burger

Hekk helyett prémium burgerek

A Csini Teraszt a Római-parton keressük, közel a Rómaifürdőhöz, a széles körben kedvelt folyóparti hekkezők szomszédságában. Avagy végre egy jó (gasztro)indok arra, hogy ellátogassunk a népszerű partszakaszra, és ne alkudjunk meg a fagyasztott hallal. A Római-part eddig nem bővelkedett olyan vendéglátóhelyekben, ahol igazán komolyan vették a konyhát is, úgyhogy a Tuning beköltözése az idén megnyitó Csini Teraszra a nyári szezon erejéig mindenképpen érdemleges történés. Kertesített terasz, szabadtéri lounge és egy kis füstölgés-sercegés a Duna-mentén – és nem csak a budai oldalon.

Csini Terasz nyitás: 2021. június 12., szombat
Budapest III. kerület, Római-part 33.

Tavasziasan / Fotó: Tuning Burger

Szmóker, burger, Bálna

Sörterasszal jelentkeznek ugyanis átellenben, a Bálna Teraszon is. Az egyre felkapottabb pesti lazulóhely a Fővám tér és a Nehru Part között fellelhető, kilátással a Gellérthegyre. A Tuning Burger két pavilonnal is képviselteti magát a ferencvárosi helyszínen a nyári hónapokban. A többszintes Bálna Teraszon italozásra számos pult rendelkezésre áll, ha megéheztünk, akkor pedig csak az orrunk után menjünk, a Tuning könnyen kiszagolható.

A Bálna Sörterasz megnyitott június első hétvégéjén.
Budapest IX. kerület, Fővám tér 11-12.

Fotó: Tuning Burger

Kisüzemi sörök, kézműves burgerek, alter koncertek

A Monyoland a főváros egyik legizgalmasabb nyitása ezen a nyáron. A MONYO Brewing Co. kisüzemi főzde kertje telik meg hamarosan élettel, egy 1500 fős szabadtéri koncerthelyszínnel együtt nyílik meg a Monyoland, ahol nyilván a vízcsapból is jóféle sörök fognak folyni, a külvárosi lokációban mehet majd a hangoskodás, a nem kommersz zenékhez és sörökhöz, a bulihangulathoz pedig mi más is esne jobban, mint a legszaftosabb falatok. A Tuning kőbányai helyszíne nem csak nyári kitelepülés lesz, hanem állandó, egészéves helyszín.

Monyoland nyitás: 2021. június 18., péntek
Budapest X. kerület, Gyömrői út 148.

Ősszel zárnak a Duna-parti helyek, és visszatér az Akácfa utcai Tuning Burger és a Beef Heaven Liszt Ferenc téren.

Így muzsikált a Tuning kiszállítva:

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram