Hirdetés
Hirdetés

Több mint 300 kiállítóval és a Bocuse d’Or európai döntőjével vár a 2022-es Sirha Budapest!

SZERZŐ: Fülöp Luca
2022. március 11.
11 nap múlva kezdődik a nemzetközi expó Budapesten, ahol megjelenik a HoReCa-szektor és a csúcsgasztronómia apraja-nagyja. Miért érdemes kilátogatni a 3 napos Sirha Budapest rendezvényre?
Hirdetés

Idén március 22-től 24-ig rendezik meg a Hungexpón Közép-Kelet Európa legrangosabb élelmiszer- és vendéglátóipari szakkiállítását, a Sirha Budapestet.

A Sirha kiállítás ad otthont az év egyik legjobban várt gasztroeseményének is, a Bocuse d’Or európai döntőjének is. A nemzetközi verseny történetében először rendezik meg a kontinentális döntőt második alkalommal is ugyanabban a városban. Óriási megtiszteltetés, hogy 2016 után idén ismét Budapesten került sor a rangos szakácsversenyre. A két versenynapon kívül azonban a Sirha olyan szakmai programokat kínál a látogatóknak, amelyek nemcsak a gasztronómiai szektorban dolgozók, hanem a laikusok számára is fontos ismereteket közvetítenek.

Megmutatjuk, miért érdemes a Hungexpo felé venni az irányt március 22-én, 23-án és 24-én!

Fotó: Sirha Budapest

Fotó: Sirha Budapest

Tapasztalat- és tudásmegosztás szakemberek részvételével

A Sirha Budapest már 2014-es kezdete óta nagy hangsúlyt fektet arra, hogy az élelmiszeriparban és HoReCa szegmensben tevékenykedők tapasztalatokat tudjanak cserélni az aktuális kihívásokról, trendekről vagy akár a munkaerőpiaci dilemmákról.

Ezúttal nemcsak a fenti kérdések kerülnek majd elő szakmai konferenciák és kerekasztal-beszélgetések keretében, hanem többek között a koronavírus járvány utáni újrakezdés, a közétkeztetés és a fenntarthatóság is. Az előadók között ott lesz a Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI), a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH), az IIDC Austria GmbH, a Halal-szabványok tanúsító szervezete, a Pannon Gasztronómiai Akadémia (PGA), valamint a Felelős Gasztrohős.

Fotó: Sirha Budapest

Egy világszerte növekvő igény: Halal konferencia

Amennyiben egy élelmiszeripari (vagy akár kozmetikai vagy gyógyszeripari) cég az iszlám piacra kíván közvetetten vagy közvetlenül exportálni, úgy elengedhetetlen feltétel ma már a Halal Tanúsítvány megszerzése.
Manapság azonban egyre nehezebb eligazodni a szabványok, előírások tengerében – különös tekintettel arra, ha vallási előírásról van szó.
Az IIDC konferenciáján minden érdeklődő számára közérthetően elmagyarázzák a Halal szabványok követelményeit, előírásait, alkalmazásukat, illetve a Halal-tanúsító szervezetek akkreditációjának fontosságát is.

Fotó: Sirha Budapest

Fotó: Sirha Budapest

Színvonalas versenyek, jövőbe tekintés, innováció

A versenyek izgalmas világát nem csak a Bocuse d’Or hozza el a kiállításra. Immár ötödik alkalommal rendezik meg a Sirha Budapest Desszert Versenyt, ahol minden szem a hazai cukrász szakmára szegeződik majd, a Magyar Cukrász Ipartestület szervezésében pedig a fiatal és felnőtt cukrásztehetségek a Pataki János Emlékversenyen mutathatják meg tudásukat. És ha még mindig nem lenne elég az édességekből, a kiállításon kerül majd sor a díjnyertes magyar fagylaltok kóstolójára és a 2022-es Magyarország Tortájának élő zsűrizése is itt történik majd.

A cukrászati mesterműveket pedig mi más koronázhatná meg, mint a baristák versenye, a Sirha Coffee Challenge, ami ezúttal a növényi italokra helyezi a hangsúlyt.

Fotó: Sirha Budapest

Idén is itt kerül majd megrendezésre a Közétkeztetési Szakácsverseny is, ahol a versenyzőknek háromfogásos menüket kell elkészíteniük, a modern gasztronómia jegyében.

A modernizáció nem csak a tányérokon jelenik majd meg: az Innovációs Termékversenyen és a Jövő Áruházában innovatív kereskedelmi és vendéglátós eszközökkel, szolgáltatói megoldásokkal ismerkedhetünk meg.

Fotó: Sirha Budapest

Olasz és hazai ízek találkozása

Idén a Sirha Budapest egy egyedi rendezvénnyel is készül: az Ismeretek és ízek című program során magyar és olasz séfek együttműködésében vendéglátó iskolák tanulói és tanárai készítenek magyar alapanyagokból olasz stílusú ételeket. A tematika nem véletlen: a kiállításon résztvevő tizenhat országból idén Olaszország képviselteti magát a legnagyobb számú kiállítóval, ebből a térségből húsz cég érkezik majd a Hungexpora.

Fotó: Sirha Budapest

A poharunk sem marad üresen, ha ellátogatunk a vásárra

A boros szakma és a borok világában elmélyülni vágyók számára életre hívott Hungarian Wine Summiton hetven hazai borász mutatkozik majd be. A kiállításra szánt borokat egy sétáló kóstoló keretében kóstolhatjuk meg, és lesznek majd hazai borstílusokra és szőlőfajtákra fókuszáló mesterkurzusok is. Ez a nemzetközi vizekre is evező, beutaztatáson alapuló borszakmai rendezvény már március 20-tól mutatja be borszakértők, Master of Wine-ok és szakújságírók számára a magyar borok és borrégiók jellegzetességeit és különlegességeit; a kétnapos programot ez a sétáló kóstoló zárja majd.

A Sirha Budapest 2022 honlapja, a kiállítás programjai, látogatói információk

Cikkünk a Sirha Budapest 2022 támogatásával született meg

 

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram