Hirdetés

Terasz nélkül is tökéletes nyári hely: Mazel Tov – Egyszerűen szexi

SZERZŐ: DiningGuide
2020. június 24.
a Szerethető éttermek rovat
támogatója a
A Mazel Tovnak van egy egészen pezsdítő dinamikája. A nemsokára hatodik születésnapját ünneplő étteremre, bár kétségtelenül étterem és borbár is, mégis inkább találkozóhelyként, közösségi térként gondolunk. Ahová nem egyszerűen enni-inni megyünk, hanem "ott lenni". Nem véletlenül kerül fel a Mazel Tov Budapest legizgalmasabb, "must-see" helyei közé. Egyszerűen szexi.
Hirdetés

A Mazel Tovban van egy különös kint is-bent is érzése az embernek. Kicsit, mint Magyarország Nyugat-Európában? Mielőtt a gasztronómiától messzire sodródnánk, navigáljunk csak vissza a VII. kerületbe, annak is a legnyüzsgőbb bugyraiba. A vigalmi negyed egyik legzajlóbb részén, az Akácfa utcában járunk. Budapest őslakosainak persze elsőként persze nem a vigasság jut az eszébe erről az utcaról. A BKV-bliccelők kényszerű úticélja volt az Akácfa utca.

Fotó: Mazel Tov Budapest

A sárga csekkek romantikáját valószínűleg több izmosabb koktél után sem fogjuk tudni kellő érzékletességgel átadni az itt mulatozó külföldieknek; a VII. kerület romantikája viszont úgy elevenedik meg a Mazel Tovban, amilyen a valóságban talán sohasem volt… A belpesti gangos házak, a kopottasság és az érzés, hogy valamelyik ajtóból non-stop kémlel egy idős lakó – mindemellé mediterrán életérzés sorakozik föl. A szintén a lepukkantságból tőkét kovácsoló Tel-Avivot idéző stílusjegyekkel, a burjánzó, szó szerint lefelé folyó zöldekkel és az átriumos kialakítással operáló tér Budapest egy olyan arcát mutatja, ami mindannyiunk számára otthonos és ismerős, jóllehet valóban egy kulturális mixtúra.

Fotó: Mazel Tov Budapest

A kelet-európai és közel-keleti hangulat és stílus keverékét – elnézést a kifejezésért, de – zabálják a külföldiek. A tradiconális pesti zsidónegyed miliőjébe belesimuló étterem, bár és kultúrtér abszolút kortárs módon, mindemellett rendkívül könnyen fogyaszthatóan villantja fel a környék egyszersmind büszke és lesújtó történelmét, és mutatja fel a pezsgő jelenét.

Fotó: Mazel Tov Budapest

Az ódon épületegyüttesre sokkal inkább a nyers, mint a kopott és romos jelzők illenek. A nagy “főhajót” sok kis rejtett tér tarkítja, az az ember érzése, hogy itt van mit felfedezni. Kereshetünk magunknak, nagyobb központi asztalt, és eldugott kisebbet is, ha kettesben duruzsolni vágynánk. Napfényes napokon elárasztja a természetes fény a teret, esténként pedig emlékezetes megvilágítást kap. Rendszeresen elcsíphetünk itt jazz koncerteket, a Zsidó Művészeti Napokra helyszínként csatlakozott be. Idén nyáron pedig kiadtak egy Mazel Tov-könyvet, az étterem sztorijával és a legkedvesebb receptekkel.

Fotó: Mazel Tov Budapest

Mazel Tov

Cím: Budapest VII. kerület, Akácfa utca 47.
Nyitvatartás: H–P 17–00, Szo–V 12–00
Weboldal
Facebook-oldal

Keressék a pezsgőlimonádét is az étterem aktuális ajánlatai között!

Tovább olvasok
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram