A Brown’s kifejezetten nagy múltra tekint vissza, ugyanis 1837-ben nyitotta meg először kapuit a vendégek előtt, azóta pedig olyan izgalmas történelmi jelentőségű eseményeknek adott otthont, mint például az első londoni telefonhívás 1876-ban, vagy Brit Film- és Televíziós Művészeti Akadémia vezetőinek első találkozója 1947-ben. Ha ez nem lenne elég, a hotel bárja, a Donovan egykori törzsvendégei között olyan személyek szerepelnek, mint A. A. Milne vagy éppen Winston Churchill.
Ha szeretnénk az irodalmi, politikai vagy filmes élet ezen alakjainak nyomdokaiba lépni akkor nincs más dolgunk, mint helyet foglalni a bárpultnál. A különleges élményhez ráadásul most az is hozzásegíti a látogatókat, hogy a bár jelenlegi menüje, a „Once Upon a Time” az emlékezetes vendégek és pillanatok előtt tiszteleg. Az itallapon található tételek egy-egy egykori ikonikus törzsvendégre utalnak.
Federico Pavan, legendás mexikói bartender - aki Salvatore "The Maestro" Calabrese-vel közösen vezeti a Donovant - úgy gondolja, hogy a bárt egykori illusztris vendégei és jelenlegi látogatói közösen teszik igazán különlegessé. Ugyanis a miliőhöz nagyban hozzájárul a múlt szinte kézzel fogható hangulata, azonban legalább ilyen fontos, hogy a manapság egy-két italt elfogyasztani vágyó emberek hozzátegyék saját történetüket és megtöltsék a teret élettel.
Salvatore "The Maestro" Calabrese neve ismerősen csenghet azok számára, akik otthonosan mozognak az italok világában, ugyanis ő készítette el a Guinness-rekordot érő „Salvatore's Legacy” névre hallgató italt a Donovan Bar számára, amely a maga 6500 dolláros árával a világ legdrágább koktélja lett. De mégis minek köszönhető az elsőre meghökkentőnek tűnő ár? Igazán kivételes és ritka italokat egyesít: 1788-as Clos de Griffier Vieux konyakot, 1770-es Kummel-likőrt, 1860-as narancslikőrt és 1930-as Angostura bittert.
A 2018-ban egyéves átalakítást követően újranyitott bár félhomályos terének középpontjában természetesen a bárpult áll, amely jeges kék színben világít, amivel egyből magára vonzza a tekinteteket. Az csiszolt fémből készült asztalok és a plüss bársonyszékek tökéletes kontrasztban állnak és gyorsan meggyőzik a látogatókat arról, hogy ne feltétlenül csak a bárpult mellett akarjanak ücsörögni.
A régi és új fúziója mind az enteriőr, mind az italok, mind pedig a vendégkör tekintetében tetten érhető. Fiatalok és idősek egyaránt ülnek az asztaloknál, összeköti őket az igényes és mértékletes alkoholfogyasztás iránti szenvedély, mindezt egy olyan helyen, ahol az első pillanattól otthon érezhetik magukat. Az italokat és az azokat kísérő falatokat elegáns bőrkötésű menüről lehet kiválasztani, hiszen egy igazán hangulatos estéhez és elmélyült beszélgetéshez némi könnyen megosztható étel is dukál.
Fotók: Ben Anders
Forrás: Departures.com
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.