Hozzávalók (4 személyre, előkészítés 5 perc, sütés/összeállítás 55 perc)
- 500 gr marha fartő v. hátszín
- 5 ek. napraforgó olaj
- 1 ek. magos mustár
- 2 ek. lágy vaj
- 2 ek. majonéz
- 1 ek. reszelt sárgarépa
- 1 db zöldalma
- ¼ db citrom leve
- 2 tk. cukor
- 1 fej fokhagyma héjasan
- 100 ml főző oliva olaj
- 50 gr bébi parajlevél
- 5 gr frissen reszelt torma
- 1 db házias baguette
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra, a húst sózzuk, borsozzuk, majd serpenyőben szépen pirítsuk körbe. Helyezzük tepsire, kenjük be a mustárral és tegyük a sütőbe 30 percre. Ezt követően pihentessük a húst szobahőmérsékleten minimum 20 percet egy tálra áttéve.
A fokhagymát gerezdekre szedve héjával együtt ellepetjük olajjal, lassú tűzön gyöngyözve készítjük 10 percig, szűrjük, majd hámozzuk.
Az almát hámozzuk, csumázzuk, közepes darabokra vágjuk. A cukorral, a citrom levével kevés víz hozzáadásával megpároljuk 1-2 perc alatt és mixerrel pépesítjük.
A lágy vajat a majonézzel és a répával elkeverjük, sóval ízesítjük.
A baguette szeleteket megkenjük a vajas majonézzel, a vékonyra szeletelt húsból, parajból ráhajtunk, frissen reszelt tormát reszelünk rá. Mellé kínáljuk az almapürét és a lágy fokhagymát.