Egy kis háttérinfó a holnapi Oscar-gála vendéglátásához. Szántó István, a budapesti Spago by Wolfgang Puck konyhafőnöke már egy hete Amerikában van, a rendezvény előtt pedig a gála gasztronómia vezetőjével, Wolfgang Puck-kal együtt látogattak ki alapanyagbeszerzésre a Santa Monica-i termelői piacra. Kinti idő szerint holnap, magyar idő szerint március 28-án éjszaka kerül sor az idei, 94. alkalommal megrendezett Oscar-gálára a Dolby Theatre-ben a Hollywood Boulevard-on.
Szántó István, Wolfgang Puck, Tetsu Yahagi és a többi szakács a backstage-ben:
A fúziós magyar ételsort a következő fogások formájában véglegesítették:
Vadas
Wagyu-marhából készül és ricottával töltött dumplinggal valamint mustármagos szósszal kínálják majd. Az ételbe így belekerülhetett Wolfgang szülőhazájának, Ausztriának egy tradicionális fogása is.
Csirkepaprikás "Hortobágyi" módra
A hagyományos módon elkészített csirkepaprikást tésztába tekerik. Tálalást tekintve a végeredmény tavaszi tekercshez hasonlít majd. Paprikaszósz kerül még rá.
Somlói galuska
Dió alakú, aranyszínű bonbonként prezentálják.
Eszterházy-torta
Hagyományos recept alapján készül, és falatnyi szeletekre vágva a legtradicionálisabb módon mutatják be.
Az Oscar-gála utáni fogadás számokban:
- 117 séf
- 12 kg nishiki rizs
- 1080 db tojás
- 10 egész sárgafarkú makréla
- 136 kg füstölt lazac
- 182 kg jidori csirke
- 7 kg kaviár
- 3 kg szarvasgomba
- 100 db homár
- 3 láda Harry’s eper
- 5 láda helyi málna
- 28 kg yukon gold burgonya
- 30 kg miyazaki wagyu marha
- 10 kg helyi zöldborsó
- 19 kg jackfruit
- 5 kg lila ninja retek
- 12 kg bébi szivárvány répa
- 12 kg bébi planet répa
- 10 kg bébi fehérrépa
- 19 kg bébi ánizs édeskömény
- 12 kg prémium frisée
- 211 kg bébi zöld római saláta
- 19 kg fekete toszkán káposzta
- 300 db bébi Lolla Rossa saláta
- 12 kg cukorborsó
- 30 kg Heirloom Mix cékla
- 23 kg helyi szivárvány mángold
- 4 láda organikus rukkola
- 46 kg darált marhahús
- 14 kg Prime New York
- 55 kg Ahi tonhal
- 12 kg Valbrasco feta
- 26 kg Jumbo Lump
- 23 kg mozzarella
- 14 kg fontina
- 14 kg parmezán
- 1600 db házikészítésű mini briós zsemle
- 19 kg kacsamell
- 95 l Alta Dena teljes tej
- 2600 db szezámos miso tölcsér
Olvassa el Szántó Istvánnal készített interjúnkat is!
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.