A Cortina d’Ampezzó-i, csodálatos fekvésű El Brite di Larieto étterem és menedékház eddig is ismert volt kifinomult konyhájáról és a fekvéséből adódó különleges hangulatáról. A tulajdonos, a több gasztronómiai díjjal elismert séf, Riccardo Gaspari – aki egyébként Massimo Botturánál tanult – és felesége, Ludovica Rubbini újabb ötlettel állt elő: ez az El Brite Mobile, azaz a mozgó El Brite, aminek lényege, hogy a konyha bárhol felállítható: egy hegyi patak partján, az erdő közepén, a Dolomitok hegycsúcsain. Tartozik hozzá egy minimum 4, maximum 8 főre terített asztal, ahol a vendégek – miközben valószínűleg alig tudnak betelni a lélegzetelállító látvánnyal – fix menüt kapnak. Az ötfogásos menü (plusz házi sajtválogatás barack- és vadrózsalekvárral és szintén házi linzetorta) a hegyi konyha lényegét sűríti magába, egy kiváló séf finom kreativitásával fűszerezve.