Hirdetés
Hirdetés

Parafadugóval lezárt, rendhagyó kraft sört adott ki a Múzsa, a MONYO és a tokaji Gizella Pincészet

SZERZŐ: DiningGuide
2022. június 14.
Italban egyikük sem viccel: a Múzsa az ország minden bizonnyal legimpozánsabb koktélbárja, a MONYO a hazai újhullámos sörfőzdék egyik élenjárója, a Gizella Pincészet pedig Tokaj büszkesége, palackjai régóta jelen vannak a Kollázsban és a Múzsában egyaránt. A hármas összefogásból egy aszús, friss hordóban érlelt Imperial Saison született.
Hirdetés

A Four Seasons Hotel Gresham Palota kézműves szecessziós koktélbárja együttműködését köszönthetjük kis pezsgős palackokban a MONYO sörfőzdével és a tokaji Gizella Pincészettel.

A MONYO Brewing egyike az ország első újhullámos sörfőzdéinek, melyet 2014-ben alapított Pein Ádám és Németh Anti azzal a céllal, hogy létrehozzák a kézműves sör 2.0-át. A MONYO innovatívan gondolkodik és mindig szem előtt tartja a minőséget, a humort és a kreativitást. A sör nem játék, minden más igen.

A nyári szezonra készülve, a Four Seasons Hotel Gresham Palace lobbijában ékeskedő közkedvelt MÚZSA bár bemutatja két új kézműves sörét, a limitált kiadású, exkluzív megjelenésű MUSE és MUSE Kajszi söröket, melyek a tokaji Gizella Pince aszús hordóiban érlelődtek. A MUSE egy elegáns Aszú Barrel Aged Imperial Saison, a MUSE Kajszi pedig egy Aszú Barrel Aged Imperial Apricot Saison, mely a nyár folyamán frissen szüretelt kajszibarack levével készül.

Mindkettő saison sör erősebbre főzött sör, amely mégis könnyen iható, sűrű és tápláló, enyhén svanykás ízviláguknak köszönhetően rendkívül frissítő italok. Ez a sokáig nehezen fellelhető sörtípus napjainkban reneszánszát éli Belgiumban és a modern kraft sörfőzésben egyaránt.

„A fahordós utóérlelésnek nagy divatja van a kraft sörfőzésben napjainkban, leginkább égetett szeszes (whisky, rum) hordókat szoktak használni utóérlelésre a főzdék, de ennél az együttműködésnél fontos szempont volt a helyi kuriózumok kiemelése a Gresham Palota külföldi vendégei számára, így esett a választás a tokaji Gizella Pincészetre. Így született meg az édes aszús, szuperfriss hordóban érlelt Imperial Saison típusú sör” – mondta el Prischetzky Botond, a MONYO márka vezetője.  

A MONYO üzemben

“A MUSE sört azért álmodtuk meg, hogy a sörök Múzsáját is megalkossuk. Ezen célunk a MONYO Brewing segítségével jöhetett létre - egy olyan sörfőzdével, amely erős kézműves jegyeket visel, akárcsak a MÚZSA. A második kiadásban, az Aszú Barrel Aged Imperial Apricot Saison sörben pedig az igazi magyar ízeket helyezzük fókuszba, a kajszibarack segítségével.” – mondta Rédli Ádám, a MÚZSA vezető bartendere.

A limitált kiadású Aszú Barrel Aged Imperial Saison kizárólag a MÚZSA-ban kapható 0,375 ml-es pezsgősüvegbe csomagolva és parafadugóval lezárva. Az Aszú Barrel Aged Imperial Apricot Saison pedig ősszel fog a Múzsa polcaira kerülni.

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram