Hirdetés

Elena Arzak, Joan Roca, Carme Ruscalleda, Albert Adria, Massimo Bottura, Gastón Acurio, Alex Atala, Heinz Beck, Andoni Luis Aduriz, Heston Blumenthal, Mauro Colagreco, René Redzepi, Rasmus Kofoed… Csak néhány név a The Best Chef Awards idei jelöltjeinek szédítő 300-as listájáról – akiknek Palágyi Eszter is főzni fog október 1-jén, Milánóban.

Hirdetés

A világ leg-leg séfjeit rangsoroló eseményről, az Olaszországban megrendezett The Best Chef Awardsról már több ízben írtunk. Két magyar étterem konyhafőnöke is szerepel ugyanis a jelöltek listáján: a két Michelin-csillagos Onyx és az egy Michelin-csillagos Costes Dowtown séfjei, Mészáros Ádám és a portugál származású Tiago Sabarigo is versenyben vannak. Olyannyira, hogy ITT SZAVAZHATUNK MI IS A JELÖLTEKRE! Nincsen döcögős regisztráció, sem keresztkérdések, csupán egy e-mail címet kér a rendszer, és leadhatjuk a voksunkat.

Mészáros Ádám, Tiago Sabarigo

Még egy okunk lesz azonban odafigyelni az őszi eseményre, ugyanis Palágyi Eszter lesz azon egy, illetve két Michelin-csillagos séfek egyike, akiket felkértek a főzésre a díjátadón. A meghívás olyannyira friss, hogy Eszter egyelőre még nem tudja, milyen fogásokkal készül – de ne legyen kétségünk afelől, hogy magyar ízek kerülnek a topséfek tányérjaira Milánóban.

Az biztos, hogy Palágyi Eszternek sem lesz kevesebb oka az izgalomra, mint a jelölteknek, hiszen mindenféle túlzás nélkül a nemzetközi szakma színe-java fogja kóstolni az ételeit a díjátadón. Idén év elején már részt vett hasonló kihívásban, hiszen a Budapesten megrendezett Michelin-átadón is jelentős szakmai nagyságoknak – és nagyságokkal együtt főzhetett.
Jó látni a folyamatot, ahogy szépen lassan Magyarország is felkerül a gasztronómia világtérképére.

FACEBOOK TWITTER GOOGLE PLUS