Hirdetés
Hirdetés

Megszüntette a borravalót, de óriásit bukott vele

SZERZŐ: DiningGuide
2016. január 25.
Nemrég beszámoltunk arról, hogy a harminc éve vendéglátással foglalkozó Danny Meyer 2015. november végétől beszüntette a borravaló rendszerét mind a 11 éttermében. Nem járt az alkalmazottai körében túl nagy sikerrel, ahogy Jamie Oliver sem az Jamie’s Italian UK-ban, ahol még egy kisebb botrány is kirobbant az egységes 2%-os borravalóosztás miatt.
Hirdetés

Most pedig itt van a San Francisco-i Thad Vogler, aki ugyanezzel a kísérlettel próbálkozott az éttermében, de bukás lett belőle. A céllal nem lett volna baj, hiszen az volt az elképzelés, hogy a konyhai dolgozók is nagyobb pénzhez jussanak. Bár a pincéreknek emelte a fizetését a borravaló szétosztásának megszüntetésével egy időben, de ez az összeg nem érte el a naponta kézhez kapott 35-45 dollárnyi plusz összeg szintjét, ezért szépen elszivárogtak az étteremből. Így most ő is futott egy kört, s most ismét ott tart, ahol az elején. A vendégekre bízza, hogy mennyit ér meg nekik pluszban egy elfogyasztott fogás a Trou Normand-ban.  

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram